Putovanje će zavisiti od epidemiološke situacije, granice će lakše prelaziti vakcinisani

Foto: mtt.gov/Jelena Vučetić

Odlasci na putovanja zavisiće od aktuelne epidemiološke situacije, izjavila je danas ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić i dodaje da će biti uspostavljeni određeni protokoli i da će vakcinisanima biti lakše da pređu granicu.

“Kada se bude stabilizovala epidemiološka situacija, apsolutno će biti bezbedan prelaz preko granice uz poštovanje svih procedura, kao i protokola, koji se odnose na priznavanje sertifikata o vakcinaciji i kada, naravno, budu usvojeni i propisani od strane drugih zemalja”, rekla je Matić za B92.net.

Ona je dodala da se pregovara s drugim državama o definisanju pravila za putovanja, ali da će sve zavisiti od epidemiološke situacije i u drugim državama.

“Razgovarali smo sa grčkim ministrom koji će u ponedeljak doći u Srbiju, takođe, i sa Kiprom, kao i sa Izraelom. Isto tako, tu je i Turska koja je za naše građane veoma atraktivna destinacija”, navela je Matićeva.

Ministarka je potvrdila da će postojati protokoli.

“Uspostaviće se određeni protokoli, moći će da se pređe granica, a pre svega ljudi koji su se vakcinisali, njima će biti najlakše da pređu granicu”, dodala je ona.

Matić je naglasila da, bez obzira na sve protokole koje će biti potpisani, neće moći da se putuje, ako epidemiološka situacija u trenutku kada sezona treba da se otvori ne bude dobra.

“To ne važi samo za Republiku Srbiju, to nam kažu kolege i iz drugih država. Dakle, sve zavisi od epidemiološke situacije kako kod nas, tako i u drugim zemljama”, zaključuje Matić.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x