ČETVRTI IZBORI ZA DVE GODINE Izraelci izlaze na birališta, trka kandidata biće tesna

Foto: EPA / REUVEN CASTRO /Pool

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da će se voditi izjednačena borba između pristalica dugogodišnjeg premijera i onih koji žele “bilo koga osim Bibija”, prenosi AP.

S obzirom na to da je biračko telo iscrpljeno nizom predizbornih kampanja i pandemijom korona virusa, kandidati su ovogodišnj kampanju završili serijom televizijskih intervjua i pojavljivajem u tržnim centrima i na tržnicama na otvorenom.

Netanijahu se predstavio kao globalni državnik, kvalifikovan da zemlju vodi kroz mnoge bezbednosne i diplomatske izazove.

U Centar svoje kampanje on je stavio uspešnu izraelsku kampanju vakcinacije protiv korona virusa i podsetio na prošlogodišnje diplomatske sporazume sa četiri arapske države.

Protivnici optužuju Netanijahua da je se veći deo prošle godine mešao u upravljanje pandemijom ističući da sprovede mere zaključavanja među ultra-ortodoksnim Jevrejima, koji su njegovi politički saveznici.

Navode i da Netanijahu nije sposoban da vlada u trenutku kada mu se sudi zbog višestrukih optužbi za korupciju, koje on odbacuje i naziva ih “lovom na veštice”.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x