Pakovali je u kutije sa ćumurom i dilovali širom Evrope

Tri srpska državljanina, zajedno sa još njih 22, uhapšeni su u akciji španske policije pod nazivom “Nelumbo” zbog sumnje da su u laboratoriji u sklopu svingerskog kluba u Granadi gajili marihuanu!

foto: Guardia CivilKako prenosi španski portal Ajora Granada, policija je zaplenila 129 kilograma marihuane, oko 130.000 evra, više vozila, mašinu za brojanje para, laptopove i mobilne telefone. Njihovi izvori navode da su istražitelji ovu grupu pratili od 2019.godine, a sumnja se da su velike količine narkotika transportovali u zemlje centralne Evrope.

Najsavremenija oprema

– Istragom je utvrđeno da je svingerski klub u Granadi bio njihova baza, a u podrumu ispod kluba imali su mini-fabriku sa mašinama za sečenje biljaka i vakumiranje marihuane, kao i drugu najsavremeniju opremu – navodi izvor i dodaje:

foto: Guardia Civil- Grupa je u okviru svingerskog kluba imala “podrum u podrumu”, u koji se ulazilo tako što je morala da se podigne betonska kocka u podu, koja je zapravo predstavljala ulaz u tajnu prostoriju. Tu su osumnjičeni pakovali drogu, koju su potom odnosili u jednom skladište, odakle su je kamioni, mahom registrovani u Srbiji, transportovali u Poljsku, Francusku i Nemačku.

Kako je navela tamošnja policija, drogu su kamuflirali tako što su je pakovali u kutije sa ćumurom.

foto: Guardia Civil- Državljani Srbije praktično su uhvaćeni na delu, tačnije u tom skladištu gde su marihuanu pakovali u kutije i tovarili na kamione – rekao je izvor.

Inače, kako navode, “podrum u podrumu” u sklopu svingerskog kluba bio je odlično sakriven.

foto: Guardia Civil- Policija je prilikom pretresa pronašla i dve čelične sajle koje vire iz poda. Policajci su pokušali da povuku te sajle, ali nisu uspeli. Primetili su da se u blizini nalazi viljuškar i da se razmak sajli poklapa s razmakom viljuški mašine – objašnjava izvor i dodaje:

Viljuškarom pomerali ploču

– Pokrenuli su viljuškar i tako povukli sajle, koje su potom pomerile tešku betonsku ploču u podu. Ispod nje su otkrili ogroman podrum, sa nekoliko prostorija. U jednoj je pronađena droga. U kartonskim kutijama nađeno je 115 kilograma vakumirane marihuane spremne za transport, a u ostalim laboratorije za uzgoj kanabisa.

foto: Guardia Civil
Klub bio baza

Prostor pun senzualnosti

Svingerski klub u Granadi, gde je bila baza kriminalne grupe u podrumu, reklamirao se preko oglasa. – Među našim prostranim i modernim objektima pronaći ćete tri bara, plesni podijum, veliki otvoreni bazen, veliku baštu sa terasom, džakuzi, posebne sobe, tamnicu i razne zajedničke i privatne prostorije. Prostor pun senzualnosti, u kojem možete pronaći i široku paletu različitih mogućnosti za uživanje u seksu u liberalnom okruženju – navodi se u oglasu.


Brojke

*25 osoba ukupno uhapšeno u akciji “Nelumbo”

*129 kilograma marihuane nađeno

*130.000 evra u kešu oduzeto

(Kurir.rs – Branka Travica / Foto: Guardia Civil)

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x