Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

AJD DA POPIJEMO KAFU, ODABERI DEO VUKOVARA, JA MOGU GDE GOD TI HOĆEŠ! Posle 30 godina isplivao HIT SNIMAK oficira zaraćenih strana

Foto: Printscreen/Youtube

Na društvenim mrežama postoji veliki broj snimaka sa prve linije fronta u Vukovaru 1991. godine na kojima se vide snaga nekadašnje JNA i nemoć hrvatskih teritorijalaca tokom ratnog sukoba.

Jedan od nazanimljivijih snimaka iz tog perioda, međutim, malo je poznat široj javnosti, a na njemu je zabeležen razgovor oficira JNA Veselina Šljivančanina i zapovednika hrvatskih snaga Mile Dedakovića Jastreba, nakon borbe za Milovo brdo.

– Palo je i Milovo brdo, nema više, sad idemo na Dunav! Dosta je bilo. Strašno se bore momci! Svaka čast – priča Šljivančanin i naglašava da nije bilo žrtava na strani JNA.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Šljivančanin dodaje da se nakon okončanja bitke preko radio veze javio Dedaković.

Pročitajte još...  Lenard odveo Kliperse u polufinale Zapada, uzalud sjajna igra Dončića i Marjanovića VIDEO

– Sad nam se javio gospodin Jastreb i počeo da psuje. Kaže: “Psu crnogorski, ubiću te gde god te nađem, ali neće me nigde naći” – rekao je Šljivančanin.

Nakon toga je radio vezom ponovo uspostavljen kontakt sa hrvatskom stranom, a Dedaković je odmah počeo da preti.

– Gospodine Jastreb, pre me nazva da sam “pas crnogorski”, a ja te opomenuh da sam oficir JNA. I dalje nudim da popijemo kafu kao ljudi, ajde odaberi deo Vukovara gde možemo da se sretnemo, ja mogu gde god ti hoćeš – kaže Šljivančanin, a sa druge strane se umesto konkretnog odgovora čuje salva psovki.

Uskoro je usledio još jedan razgovor dvojice oficira.

Pročitajte još...  Ovo nikako ne smete da radite, jer će vas boleti glava cele godine

– Gospodine Jastreb, zastava Jugoslavije se vijori na Milovom brdu, tu sam, a ti ako si još u podrumu, izađi da se sretnemo – rekao je Šljivančanin.

Dedaković je inače dočekao rat kao potpukovnik JNA, a kasnije je bio optužen da je namerno predao Vukovar u ruke JNA i da je agent KOS-a.

(Kurir.rs)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x