Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

6 saveta za kreiranje nezaboravnih animiranih likova

Mnogi dizajneri tokom karijere požele da se oprobaju i u industriji video-igara.

Iako svi poseduju umetničke veštine, ova zamisao ne pođe svima za rukom. Prvi izazov na koji mnogi naiđu jeste dizajniranje likova u igricama ili animacijama. Zato smo pripremili nekoliko saveta za vas, koji će vas pomeriti sa mrtve tačke i pomoći vam da napravite prve animirane likove.

Zadržite magiju

Veliki broj dizajnera u industriji video-igara objasniće vam kako njihov proces rada počinje od skice. Upravo u taj prvi crtež dizajneri često uliju najviše magije, emocija i ideja. Potom, kada nastave da rade na toj skici, veliki deo početne energije se izgubi i nestane.

Pročitajte još...  ŠA PREUZEO DUG, TARA LUMPUJE NA SPLAVU! Simova na DŽEHVINOM nastupu u ZAGRLJAJU MENSURA Ajdarpašića i OVOG bivšeg zadrugara! VIDEO

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

foto: PromoZato se potrudite da zabeležite sve emocije koje ste osetili i ispoljili tokom crtanja, kako biste ih ponovo uneli i u konačno rešenje, bilo kroz grimase, pokrete ili nešto treće što ćete uključiti u svoj finalni rad.

Ostavite reference po strani

Činjenica je da su nam svima neophodni određeni uzori, kao izvori inspiracije, koji nas podstiču da radimo bolje i da kreiramo nešto što do sada možda nismo uspeli. Pretraživaćete različite sajtove i pokušavati da dođete do ideje za svoj novi rad, međutim, ništa od toga ne sme biti vaše finalno rešenje.

Kada se inspirišete, ostavite sve što ste videli kod drugih po strani i nemojte precrtavati. Posvetite se svojoj ideji i realizujte ono što ste od početka zamislili, koristeći novu kreativnu energiju koja vam je pristigla kroz inspiraciju. Umesto da imirate tuđa rešenja, uradite sledeće.

Pročitajte još...  Funkcioneri i policajci iz Srpske radili za Belivuka ODALI IH TOKOVI KRVAVOG NOVCA

Dekonstruišite likove

Tokom svog istraživanja i potrage za inspiracijom istražite i druge likove i pokušajte da ustanovite zašto neki od njih funkcionišu, a neki nisu dobro zaživeli. Krenite unazad korak po korak i zamislite kako je taj konkretan karakter nastajao i šta je to što ga izdvaja od drugih.

foto: PromoAnalizirajte na ovaj način i dobre i loše likove, jer ćete tako lako ustanoviti šta je to što bi trebalo da radite, a od čega bi trebalo da odustanete na vreme.

Slobodno preterujte

Igrice i animacije ne predstavljaju stvarnost. Oni koji uživaju u tome da ih igraju ne očekuju da će u likovima dobiti fotografsku realnost. Nekada su omiljeni karakteri iz crtanih filmova upravo oni koji su potpuno nestvarni.

Pročitajte još...  Gospodine Stojkoviću, upravo otvaramo za vas!

Primera radi, karikature su popularne upravo zbog preuveličavanja određenih karakteristika. Poslužite se tom metodom, kao i sličnim metodama i prilikom osmišljavanja karaktera.

foto: PromoMislite na svoju publiku

Igrice odavno ne igraju samo deca. A deca i odrasli imaju potpuno različit senzibilitet i očekivanja od svojih animiranih likova. Zato se posvetite i istraživanju svoje publike. Kome će lik koji kreirate biti namenjen?

Ko će igrati tu igricu? Kakva je? Da li je igra strateška? Avanturistička? Nešto malo agresivnije? Šta god da je u pitanju, potrudite se da onima koji su zainteresovani za određeni žanr date upravo ono u čemu će uživati.

Učinite likove specifičnim

Sigurno se sećate Štrumpfova, Simpsonovih ili Nindža kornjača. Svi likovi iz ovih crtanih filmova pamte se zato što su upečatljivi. Takvih nema nigde, osim upravo u tim crtanim serijama.

Pročitajte još...  Protesti zbog hapšenja repera Pabla Heselja ponovo se pretvorili u nemire

Zato pokušajte da kreirate likove koji će zaista biti drugačiji od svega na šta su ljudi navikli i sa čim su do sada došli u dodir. Igrice i filmovi se pamte baš po likovima, niko likove nije zapamtio zbog igrice u kojoj su se pojavili. Upravo to da crtani lik obeleži video-igru trebalo bi da bude vaš cilj.

Naučite kako

Da biste znali kako da kreirate animirane likove, najpre morate naučiti da crtate, a pre svega toga treba da izučite i osnove dizajna. Ne gubite vreme na kratkim kursevima od nekoliko meseci. Vaše učenje i konkretno znanje zahtevaju mnogo više od toga. Posvetite se ozbiljno izučavanju svog novog posla i uložite baren godinu dana u sticanje sertifikata i znanja

Pročitajte još...  Eparhija raško-prizrenska izašla u susret vernicima

Upišite obuku za grafički dizajn i napravite ključni korak ka karijeri kakvu ste oduvek želeli.

Kurir

Autor: Promo

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x