Kuvar Dejan Markus priznao da je trgovao kokainom u zamenu za manju kaznu od 15 godina zatvora

Kuvar Dejan Markus (44) iz Beograda, voditelj poznate emisije “Kuvati srcem”, koji je u pritvoru u Zagrebu, odlučio je da prizna da je švercovao drogu i nagodi se s tužilaštvom za manju kaznu od 15 godina zatvora, koliko mu preti.

Kako prenosi hrvatski Jutarnji list, sedam pripadnika kriminalne grupe čiji je srpski kuvar navodno bio član, je već priznalo krivicu, dok Markus i vođa klana još uvek pregovaraju s tužilaštvom.

Tečna droga

Poznati kuvar, podsetimo, uhapšen je 7. februara prošle godine, kada je u velikoj međunarodnoj akiciji policije pod nazivom “Egzotik”, u njegovom “renuo” nađena tečna droga amfetamin. Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru u Mariboru u Sloveniji, on je izručen Hrvatskoj i smešten u pritvor Remetinca u Zagrebu.

foto: MUP Hrvatske- Više od polovine okrivljenih za krijumčarenje amfetamina i kokaina, njih sedmoro, nagodilo se s tužilaštvom i njima su izrečene kazne. Markus i šef grupe, Stjepan Plaščar su u ozbiljnim razgovorima o nagodbi – preneo je Jutarnji list.


Potraga

Porodica prijavila nestanak

Porodica popularnog voditelja, podsetimo, koji se u Srbiji proslavio emisijom “Kuvati srcem”, prijavila je njegov nestanak u januaru prošle godine, jer se sestri nije javljao, niti je bio aktivan na društvenim mrežama. Nekoliko dana kasnije otkriveno je da je kuvar živ i zdrav, ali u pritvoru u Sloveniji.

Markus je, podsećaju oni, u automobilu imao tri litre amfetaminske baze, koju je grupa navodno trebalo da preradi u amfetamin u laboratoriji u Zagrebu. Na teret mu se osim toga, stavljaju i dve prodaje kokaina.

– Kilogram je 2019, kako se sumnja, prodao u Beču, dok je iste godine i u Zadru dovezao i prodao kilogram. Obojica kupaca koje je Markus snabdevao su uhapšena u akciji policije posle primopredaje – podsećaju oni. Posle hapšenja, kuvar koji je neko vreme živeo u Zagrebu i držao vinariju, tvrdio je da nije kriv i da nije krijumčario drogu.

foto: PrintscreenNegirao sve

– Ne priznajem ono za šta se teretim. Zašto bih se bavio krijumčarenjem droge kad imam vinoteku u centru Zagreba? Sada je zatvorena jer je renoviram i planiram da tamo služim i hranu – navodno je na kratkom saslušanju pred sudom u Sloveniji rekao Markus, tvrdeći da nije član narko-bande.

Navodno, on je tvrdio i da nije znao da je u njegovom autu bilo sakriveno tri kilograma amfetamina. Međutim, suočen sa dokazima, među kojima su i presretnuti telefonski razgovori, ali i priznanjima ostalih optuženih, Markus je odlučio da pokuša da u zamenu za priznanje dobije blažu zatvorsku kaznu.

Kurir.rs/ J. Spasić/foto MUP Hrvatske, Printscreen

Bonus video:

00:45
Hapšenje u Subotici (VIDEO)

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x