Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Ne krivim komšiju što mi je upucao sina! On je problematičan, pio je lekove i alkohol

Podržavam komšiju Milutina! Moj sin je problematičan. Pio je lekove i alkohol, to je jedna vrsta droge. Sina ne opravdavam, a čoveka ne krivim, kad nije ništa kriv. Ovo kaže majka provalnika Dalibora S. (34) iz Lebana, koji je u subotu naoružan sekirom i maskiran fantomkom upao u kuću Milutina Cvetkovića (87), policajca u penziji, i pretio mu odsecanjem glave, posle čega ga je Cvetković ranio hicem iz pištolja! Ona dodaje da im je Milutin komšija, kao i da je Dalibor vrlo problematičan.

Lekovi i alkohol

– Pio je lekove i alkohol, to je jedna vrsta droge. Bio je i na lečenju od alkohola dva puta po nekih mesec dana, ali se ništa nije promenilo. Bio je i u pritvoru, jer je pesnicom udario mog unuka, svog sina (12) i zbog nasilja u porodici. Pre nekoliko dana maltretirao nas je i sve polomio po kući – rekla je majka i istakla da nije znala šta se u subotu uveče dogodilo dok je komšinica nije probudila i rekla joj da je Milutin pucao u Darka.

Pročitajte još...  TRAGIČNO NASTRADALI JOVAN NIJE BIO SAM U TRENUTKU NESREĆE? Tinejdžer (18) pao sa 3. sprata, MNOGO SUMNJIVIH OKOLNOSTI (KURIR TV)


Toma Fila

Apsurdno je suditi nekome ko se brani

– Mi jedini od bivših republika Jugoslavije u definiciji nužne odbrane imamo stavku da se brani telo, život i neko dobro, odnosno imovina. Naš zakon je dobar, ali se to retko primenjuje. Imao sam slučaj pljačke zlatare, kad je jedan lopov zlataru držao pištolj uperen u glavu, a drugi kupio nakit. Čovek ih je pojurio, ispalio hitac u vazduh i slučajno ranio lopova. Njemu je suđeno za pokušaj ubistva i na optuženičkoj klupi se našao pokraj razbojnika. To su apsurdi. Nužna odbrana traje dok traje napad, dok neko vašu vrednu stvar ima kod sebe – objašnjava advokat Toma Fila šta je nužna odbrana.  

Pročitajte još...  Sloba ŠPIJUNIRA Kiju Kockar na Instagramu, pa objavljuje poruke kao i ona! (FOTO)

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

– Tada sam izašla i videla policiju na sve strane. Moj sin je često išao kod tog komšije, jer živimo odmah preko puta, pomagao mu kad nešto zatreba i ne znam zašto je ovo uradio, ali ga ne opravdavam – priča potresena žena. Slučaj iz Lebana pokrenuo je polemiku u javnosti i otvorio pitanje nužne odbrane, kao i pitanje ko je zapravo počinilac, a ko žrtva. Naši sagovornici, kao i većina građana, smatraju da Cvetković nije prekoračio nužnu odbranu, da je postupio ispravno, kao i da ne bi trebalo da odgovara za pokušaj ubistva.


Dušan Mitić

Besplatno ću zastupati Cvetkovića

Advokat Dušan Mitić iz Leskovca kaže da je spreman da besplatno zastupa Cvetkovića.

advokat Mitićfoto: Privatna Arhiva- Ovom postojećem zakonu ništa ne fali. Treba samo malo bolje da se zamisle tužioci i sudije kako taj zakon u ovakvim slučajevima primenjuju, ko je tu počinilac, a ko je žrtva, i koje vrednosti treba da štite. Ovaj slučaj bih i bez naknade branio, iz ubeđenja – rekao je Mitić.  

Pročitajte još...  Rijaliti ZVEZDA pronađena OBEŠENA, sin ga zatekao kako VISI U PODRUMU

advokat Perovićfoto: Nebojša MandićAdvokat Nebojša Perović navodi da tužilac nakon sprovođenja istrage može da donese odluku o obustavi krivičnog gonjenja osumnjičenog, ukoliko nađe da je krivično delo izvršio u nužnoj odbrani.

Srazmerna sila

– Ono što čini nužnu odbranu je da je istovremeni protivpravni napad i da je sila kojom se čovek brani srazmerna onoj sili koja ga napada. Kad se pojave ovakve situacije, pogotovo kada se radi o upadu na privatni posed, građani bivaju revoltirani zbog toga što se sudi čoveku koji je samo branio sebe, porodicu i imovinu. U konkretnom slučaju, psihički odnos dekice prema napadaču je sigurno takav da je on u tom trenutku, srazmerno svom životnom dobu i snazi, bio ubeđen da je odbrana koju pruža nužna da bi zaštitio sebe i porodicu – objašnjava Perović za Kurir.

Pročitajte još...  ČEKAM GA 20 GODINA, VIDIM LI GA NEGDE DRUGDE, NEĆE BITI DOBRO! Vesna Dedić otkrila koji PEVAČ se nije pojavio u njenoj EMISIJI!


Direktor leskovačke bolnice

Darko S. ostao bez bubrega

Dalibor S. ostao je bez desnog bubrega, ali je van životne opasnosti, rečeno je u bolnici u Leskovcu. – Povređeno mu je i 12-palačno crevo, koje je zašiveno. Sada je u stabilnom stanju – rekao je direktor bolnice Nebojša Dimitrijević za Kurir.  

On ističe da bi se mogao uvesti novi institut nužne odbrane na privatnom posedu, gde lice koje brani svoju kuću i porodicu može upotrebiti silu koja nije srazmerna napadačkoj.

sudija Josifovićfoto: screenshot RTSIvana Josifović, sudija novosadskog Višeg suda i potpredsednica UO Udruženja sudija i tužilaca Srbije, smatra da “napadnuta osoba u momentu kad štiti najviša dobra, telo, život ili imovinu, u situaciji straha i uznemirenosti, teško može da promisli da li je sila koju upotrebljava srazmerna”. – Napadnuti najčešće ne može da pretpostavi koliko je napadač rešen u svojoj nameri niti koliko će napad trajati, što je razumljivo u ovakvim situacijama. U konkretnom slučaju nije reč o ekstremno nesrazmernom postupanju – kaže Josifovićeva i dodaje: – Nisam pristalica krajnje liberalnog režima nužne odbrane nalik na zakonska rešenja u pojedinim državama SAD, kao na primer da se puca u osobu čim kroči na posed.

Pročitajte još...  Komšije poznatog para ponosni na susede, hvale ih kadgod stignu!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto Privatna arhiva, Printskrin, Nebojša Mandić

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x