Da li će samo pelcovani moći na utakmice, ili koncerte… ČITAJTE U KURIRU

Ideja Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, da se onima koji su revakcinisani protiv koronavirusa, za početak, dozvoli odlazak na sportske utakmice, a kasnije i na druge događaje kao što su koncerti, podelila je javnost u Srbiji. Dok jedni smatraju da oni koji su pelcovani ne treba da budu taoci neodgovornih građana koji izbegavaju imunizaciju, drugi kažu da je, u trenutku kada na dnevnom nivou brojimo oko 5.000 zaraženih, još uvek rano pričati o tome.

– Grad Beograd će podneti zahtev kriznom štabu da se ljudima koji su revakcinisani dozvoli odlazak, za početak, na sportske utakmice, a kasnije, kada to bude dozvoljeno, i na druge događaje kao što su koncerti – rekao je Vesić za Kurir, postavljajući pitanje zašto bi „oni koji su se vakcinisali i poslušali svoju državu plaćali cenu zbog onih koji ne žele da se vakcinišu“.

Glumac Svetislav Goncić podržava Vesićevu ideju jer, kako kaže, vakcina sama po sebi pretpostavlja drugačiji kvalitet života.

– Treba napraviti kvalitativnu razliku između onih koji su se vakcinisali i onih koji nisu. Upravo je vakcinacija ta koja treba da omogući da se život koliko-toliko vrati u normalu, s tim što bih pre utakmica insistirao na povratku većeg broja ljudi u pozorište. Vakcinacija je pretpostavka i osnova za javno zdravlje i čineći taj korak branimo i sebe i druge. Upravo bi ovakva odluka možda i podstakla ljude da se što pre vakcinišu – kaže Goncić, koji ne misli da se na ovaj način vrši diskriminacija onih koji ne žele da se vakcinišu, jer je, kako kaže, vakcinacija neophodna.

Pročitajte još...  Budući biznismeni od države možete da dobijete i do 40 odsto bespovratnih sredstava

GORUĆA DILEMA MEĐU SRBIMA – DA LI ĆE ISTO BITI VAKCINISANIM, ILI NEVAKCINISANIM? Kompletan tekst pročitajte u sutrašnjem štampanom izdanju KURIRA

foto: KurirNE PROPUSTITE

OBELEŽITE POČETAK VASKRŠNJEG POSTA UZ KURIR! Danas poklon ikona Prepodobni Jefrem Sirin sa zlatotiskom i molitvom

foto: AMGPovodom početka vaskršnjeg posta, dnevne novine Kurir svim čitaocima poklanjaju ikone sa zlatotiskom i molitvom. Danas ćete dobiti ikonu Prepodobnog Jefrema Sirina, najznačajnijeg crkvenog oca sirijske tradicije i svetitelja koji je živeo u doba cara Konstantina u 4. veku.

Sveti Jefrem je uglavnom apostol pokajanja i zaštitnik svih onih koji su uvideli svoje greške i sada pokušavaju da ih isprave. Njegovi spisi i danas omekšavaju srca mnogih koji su duboko zagazili u greh i vraćaju ih Hristu i veri.

Život i učenje ovog svetitelja najbolji su pokazatelj da je uvek moguće vratiti se na ispravan put i život provesti živeći po moralnim načelima i u ljubavi sa bližnjima. Zato se veruje da će danas grehovi biti oprošteni svima koji od Prepodobnog Jefrema Sirina i Boga iskreno zatraže oproštaj i pomole se.

Sutra poklanjamo ikonu Sveti Andrej Kritski, u četvrtak, 18. marta, Prepodobni Isihije Posnik, u petak, 19. marta, Sveti velikomučenik Teodor Tiron, a u nedelju, 21. marta, ikonu Nedelja pravoslavlja.

Kao drugi poklon dobićete dodatak Stars:

Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

foto: KurirKurir.rs/ Ružica Kantar Foto: Shutterstock

Čitajte KURIR!

Kurir

Autor: Ružica Kantar

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x