Za vikend bilo manje intervencija komunalne milicije nego ranije

Foto: Printscreen/TV Pink

Vikend u Beogradu je protekao s manje intervencija i prekršaja u vezi sa kršenjem mera za sprečavanje širenja korona virusa u odnosu na ostale vikende u prethodna dva meseca, kažu u Komunalnoj miliciji, koja je obavila kontrolu u više od 400 lokala.

“Fokus nam je i u petak i u subotu uveče bila kontrola ugostiteljskih objekata, kako bismo sprečili njihov rad koji je bio zabranjen i veća okupljanja”, rekao je rukovodilac smene Komunalne milicije Slobodan Todorović.

Naveo je da je u petak Komunalna milicija zatekla osam objekata koji rade, da su svi ispražnjeni i da su napisana četiri prekšajna naloga zbog nepoštovanja mera.

Todorović je rekao da su u subotu dva lokala ispražnjena, od kojih je jedan bio nelegalan.

Pročitajte još...  Najmanje šest (hiljada) razloga da danas ne zapalite

On kaže da se pojavio novi problem, odnosno da su se okupljanja premestila u stanove pa je povećan broj žalbi građana na buku u zgradama.

“Imali smo dosta prijava korona žurki u zgradama”, rekao je Todorović.

Sutra u šest sati ujutro prestaju da važe mere koje su važile tokom vikenda.

Vlada Srbije je u petak, 12. marta, na predlog Kriznog štaba, usvojila mere po kojima se od petka u 21 čas do ponedeljka u šest sati ujutru zatvaraju svi ugostiteljski objekti i prodavnice sem prodavnica prehrambenih delatnosti, apoteka i pumpnih stanica.

(Kurir.rs/Tanjug/Pink)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x