Za vikend bilo manje intervencija komunalne milicije nego ranije



Foto: Printscreen/TV Pink

Vikend u Beogradu je protekao s manje intervencija i prekršaja u vezi sa kršenjem mera za sprečavanje širenja korona virusa u odnosu na ostale vikende u prethodna dva meseca, kažu u Komunalnoj miliciji, koja je obavila kontrolu u više od 400 lokala.

„Fokus nam je i u petak i u subotu uveče bila kontrola ugostiteljskih objekata, kako bismo sprečili njihov rad koji je bio zabranjen i veća okupljanja“, rekao je rukovodilac smene Komunalne milicije Slobodan Todorović.

Naveo je da je u petak Komunalna milicija zatekla osam objekata koji rade, da su svi ispražnjeni i da su napisana četiri prekšajna naloga zbog nepoštovanja mera.

Todorović je rekao da su u subotu dva lokala ispražnjena, od kojih je jedan bio nelegalan.

On kaže da se pojavio novi problem, odnosno da su se okupljanja premestila u stanove pa je povećan broj žalbi građana na buku u zgradama.

„Imali smo dosta prijava korona žurki u zgradama“, rekao je Todorović.

Sutra u šest sati ujutro prestaju da važe mere koje su važile tokom vikenda.

Vlada Srbije je u petak, 12. marta, na predlog Kriznog štaba, usvojila mere po kojima se od petka u 21 čas do ponedeljka u šest sati ujutru zatvaraju svi ugostiteljski objekti i prodavnice sem prodavnica prehrambenih delatnosti, apoteka i pumpnih stanica.

(Kurir.rs/Tanjug/Pink)

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare