Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

NE TREBAJU VAM NI MIKSER NI RERNA! Mekan i sočan ČOKOLADNI KOLAČ, tajna je u načinu pripreme!

Zbog načina na koji se priprema – ne peče se, već se kuva na pari, ovaj kolač je neviđeno mekan, a dodatni ukus daje mu i čokoladni preliv!

Sastojci:

120 g belog brašna

25 g kakaa u prahu

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

pla kašičice praška za pecivo

četvrtina kašičice sode bikarbone

pola kašičice ekstrakta vanile

foto: Pritnscreen125 g šećera

220 ml mleka

50 ml ulja

pola kašičice limunovog soka

Za preliv:

150 g tamne čokolade

60 ml mleka

pola kašičice putera

Priprema:

U posudu srednje veličine stavite brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i eksrakt vanile. U to dodajte šećer, pa sve izmešajte. Dodajte mleko, ulje, limunov sok, dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine, a zatim ovu smesu sipajte u kalup koji ćete prekriti aluminijumskom folijom i kolač skuvajte na pari. Kuvajte oko sat vremena na vatri srednje jačine. Ostavite kolač da se ohladi, a u međuvremenu napravite preliv.

Pročitajte još...  RACIJA U NIKŠIĆKOM HOTELU NAKON OBJAVE SNIMKA Onogošt pun gostiju, među njima i članovi DPS-a! (VIDEO)

U manju posudu stavite čokoladu i mleko, pa stavite da se otopi na pari, a pred sam kraj kuvanja dodajte puter i ostavite još kratko na vatri, da se sve sjedini. Gotov kolač izvadite iz kalupa, nalijte preliv i ostavite u frižideru oko dva sata da se stegne, pa uživajte u ovoj ukusnoj poslastici.

foto: Printscreen/Letina KuhinjaKurir.rs/M.M.

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x