Minuti delili migrante od gušenja u vagonu

Sponsored Links

Samo zahvaljujući graničnim policajcima Srbije danas oko podneva na železničkoj stanici kod Šida  sprečena je tragedija koja je mogla da odnese desetine života. Oni su otkrili u jednom od vagona dvadesetak migranata koj isu bili na izmaku snage, a među njima je bila i beba stara samo 7 meseci. Svima njema je pretila strašna smrt -gušenje usled nedostatka kiseonika.

– U vagon je ušlo 12 odraslih migranata i devetoro dece, od kojih je najstariji dečak od 15 godina. Ubrzo su počeli da se guše – kažu iz Komesarijata za izbeglice.

Sponsored Links

Kako saznajemo, migranti su iskoristili priliku dok je voz stajao na stanici, ušli u vagon i sakrili se. S obzirom na to da ih je bilo mnogo na malom prostoru, ubrzo su ostali bez vazduha.

Pročitajte još...  Ovo je BOKSERKA koja je 25 puta izbola drugaricu u grudi! Sve zbog muškarca? (FOTO)

Jedan poziv je, međutim, spasao živote slepih putnika. Naime, sreća u nesreći je bila da je jedan od migranata u vagonu mobilnim telefonom pozvao muškarca koji se u tom momentu nalazio u prihvatnom centru u Šidu i opisao pakao kroz koji prolaze. On je potom alarmirao zaposlene u prihvatnom centru, a oni su zatim pozvali graničnu policiju koja je brzo došla na lice mesta i oslobodila ih.

Kada su organi reda otvorili vrata, zatekli su jednu ženu bez svesti, dok je devojčica uzrasta 7 meseci bila kritično zbog nedostatka kiseonika.

Sponsored Links

“Pravovremenom intervencijom hitne pomoći. kao i službenika policije sve osobe su na bezbednom i van životne opasnosti”, kažu iz Komesarijata.

Pročitajte još...  KORONA BROJKE SKORO NEPROMENJENE: 5.346 novozaraženih, preminulo 30, ali danas veliki skok broja obolelih na respiratorima

kurir.rs/Novosti

Kurir

Autor: Kurir

Sponsored Links

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x