Protestna nota Hrvatske najbesmislenija do sada

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je protestna nota MSP Hrvatske, u kojoj se izražava protest zbog pretnji i uvreda na račun predstavnika hrvatske nacionalne manjine na društvenim mrežama, najbesmislenija nota koju su do sada primili, budući da se u samoj Hrvatskoj bez ičije reakcije čuju uvrede na račun predstavnika Srbije, pa i građana naše zemlje.

– To je jedna od najglupljih i najbesmislenijih nota koje smo do sada primili i to osnovano tvrdim, jer je reč o nečijim stavovima, možda pretnjama, izlivima ružnih osećanja ljudi na društvenim mrežma, dok se u isto vreme, u zvaničnim sredstvima informisanja u Hrvatskoj, protiv najviših državnih funkcionera Srbije izbnose najmonstruoznije i najbrutalnije uvrede – rekao je Selaković.

On je naveo da se u Hrvatskoj, pre svega za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a posle i za čitav narod, kaže da je psihopata, huškačc, ekstremno iskompleksiran, a za sve to vreme hrvatski organi vlasti, na takvo izražavanje o šefu jedne strane države ćute.

– Da bi nam, onda, posle samo nekoliko dana, poslali protestnu notu u kojoj traže izveštaj povodom krivičnih prijava koje su podnete zato što je na društvenim mrežama neki nesrećnik nešto ružno napisao protiv određenih pripadnika hvratske nacionalne manjine u Srbiji – rekao je ministar.

Pročitajte još...  Ivana je bila lepo dete, pratile je zla sudbina i nesreća

Selaković je naveo da državni organi Srbije postupaju u skladu sa zakonom i štite svačiji integritet, tako da svako u Srbiji može da se oseća sigurno.

– Ali, nemojte da nam vređate zdrav razum – poručio je Selaković.

Kako je rekao, Srbija je mnogo puta ranije oćutala na glupe prvokacije druge strane, ali sada neće.

– Nije bilo dovoljno što ste nas provocirali, nije bilo dovoljno što ste nam predsednika nazvali ekstremno iskompleksiranim psihopatom, kao i sve koji glasaju za njega, nego nam još upucuhete protestnu notu. Na ovakve stvari, Srbija će uvek reagovati štiteći svoj državni i nacionalni interes i svoje dostojanstvo – zaključio je Selaković.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske (MVEP) uputilo je protestnu notu Srbiji, u kojoj je izrazilo zabrinutost zbog, kako je navedeno, brojnih pretnji, zastrašivanja i uvreda na račun predstavnika hrvatske nacionalne manjine u Srbiji putem društvenih mreža, a posle zahteva da se hrvatski jezik uvede u službenu upotrebu.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x