U Beogradu 2020. bilo 16 teških ubistava, od toga rasvetljeno 15!BEOGRAD – Na području Beograda 2020. godine dogodilo se 16 teških ubistava što je za 33 odsto više nego 2019. godine, ali je ukupan kriminalitet smanjen za 16,4 odsto, izjavio je danas načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić.

Od toga je rasvetljeno 15 ubistava, rekao je Milić na sednici Skupštine grada Beograda, tokom prve tačke dnevnog reda koja se tiče bezbednosti u gradu.

Naveo je da je 2020. godine na području prestonice izvršeno 19.250 krivičnih dela, kao i da se u privrednom kriminalu beleži smanjenje.

– Što se tiče broja krivičnih dela iz obasti opšteg kriminaliteta, njega ima 18.474 i smanjen je za 3.593 dela, rekao je Milić.

Naveo je da se trend smanjenja imovinskih delikata ogleda u smanjenom broju razbojništava. Više od 33,6 odsto imamo smanjenje za krivična dela razbojništva, rekao je Milić.

Između ostalog, naveo je da su postignuti odlični rezultati kada je u pitanju suzbijanje narkomanije i dodao da je prošle godine bilo više od 4.626 zaplena tokom kojih je zaplenjeno 1.620.960 kilograma opojne droge.

Govoreći o ilegalnim migracijama, naveo je da se radi na tome da ne bude problema između migranata i građana. Milić je zahvalio Komunalnoj miliciji na saradnji koja je, ističe, odlična.

Kurir.rs/Tanjug

Pročitajte još...  Bijonse oborila rekord: Na dodeli Gremi nagrada pojavila se u izazovnoj Guči haljini i zvanično ušla u muzičku istoriju

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅