Nemamo informacije da je Belivukov klan imao veze u Skupštini grada, mora se otkriti ko stoji iza pokušaja državnog udara



Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da organizovani kriminal po definiciji podrazumeva spregu kriminala i države, kao i kontakte sa različitim nivoima vlasti, a na pitanje da li je moguće da su kriminalci imali „pipke“ i u Skupštini grada Beograda, kaže da je sve moguće, ali da za sada ne postoji informacija o tome.

„Očigledno da je ekipa Veljka Belivuka bila izuzetno moćna i da je imala snažan uticaj koji se, pre svega, odnosi na MUP, odakle su dobijali moć i podršku da rade šta god su hteli. Mislim da im lokalne vlasti nisu bili toliko zanimljive, ali sve je moguće i istraga će pokazati ko je sve imao kontakte sa kriminalcima. Svi koji su sa njima sarađivali treba da odgovaraju, bez obzira na to ko su, čime su se bavili i iz koje su političke stranke“, kaže Vesić.

Ističe da o tome ko stoji iza kriminalaca nema informacije, da je on lokalni političar koji se bavi lokalnim pitanjima i da prati šta trenutno rade policija i tužilaštvo.

„Siguran sam da ćemo, kada se završe istrage, saznati ko je stajao iza svih ovih nečasnih radnji. Ako neko prisluškuje predsednika, onda može da prisluškuje svakoga i jako je važno otkriti ko stoji iza pokušaja državnog udara“, rekao je zamenik gradonačelnika.

(Kurir.rs/Tanjug/Pink)

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare