Vakcinisaću se ili u Merošinu ili u Žagubici, a primiću kinesku vakcinu, mada mogu i bilo koju drugu



– Vakcinacija je važna i pitanje vakcinacije postaje jedno od ključnih pitanja nacionalne bezbednosti – kaže predsednik. Ističe da nema ničeg važnijeg od zaštite života građana, a pitanje vakcinacije je i pitanje ekonomije.

Svako zatvaranje nas, kaže, košta puno. Ističe da nam je važno strateško obezbeđivanje vakcina za stanovništvo, ali ne samo za naše građane, već i za ceo region.

– Dogovoreno je da idemo u najbrže izgrađene potpuno nove kapacitete, da ni iz čega napravimo fabriku vakcina koja će već od 15. oktobra da pravi vakcine. To ćemo uspeti, kao što smo uspeli da izgradimo dve bolnice za 4 meseca. Na ovaj način smo osigurali vakcine i za region i dugoročno – kaže predsednik za Pink.

Kaže da bi se u ovoj fabrici proizvodile kineske vakcine i da bismo njima očuvali živote, ali i ekonomiju. Ovo je pitanje, kaže, od izuzetne važnosti za nacionalnu bezbednost.

– Ne umem da sakrijem, valjda imam višak emocija i ja sam danas stvarno šetao od sreće. Odmah sam poručio da se traži zemljište nadomak Beograda gde ćemo da pravimo 2-3 miliona vakcina mesečno – kaže predsednik.

Vučić je rekao da su kineska i ruska vakcina izuzetno bezbedne, one koje su apsolutno bezbedne i one obezbeđuju rast ekonomije i zdravlje ljudi. Ističe da svi moraju da budu jako oprezni.

Kaže da, po povratku u Srbiju, želi da obiđe svaki okrug u Srbiji, da se uveri u to kako se odvija vakcinacija. Kaže da će se vakcinisati ili u Merošinu ili u Žagubici, a primiću Sinofarmovu vakcinu, mada mogu da primim i bilo koju vakcinu.

– Svaka vakcina je dobra i želim da odem u malo mesto i da mi lokalna medicinska sestra da dozu. Molim ljude da rade na tome da zovemo građane da se vakcinišu – kaže Vučić.Vučić kaže da će fabrika vakcina doneti puno toga i da će zdravstvo biti ključno u narednim godinama.

 Kurir.rs

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare