Matija Nastasić ostaje bez plate od 3.500.000 evra!

Jedan od najstarijih i najtradicionalnijih fudbalskih klubova u Nemačkoj Šalke, na pragu je da ispadne iz Bundeslige. Velikan iz Gelzenkirhena zakovan je za poslednje mesto na tabeli i odlazak u niži rang mogao bi itetako da se odrazi na budućnost srpskog defanzivca Matije Nastasića.

O čemu se zapravo radi? Kako piše nemački “Šport Bild” čelnici Šalkea doneli su već odluku da u slučaju ispadanja u Cvajtu drastično srežu troškove. Budžet za plate fudbalera iznosiće svega 35.000.000 evra, što je ogromna razlika u odnosu na današnje prilike.

To znači da bi srpski fudbaler Matija Nastasić, koji inače ima najveću platu u Šalkeu, vrednu 3.500.000 evra po sezini, ili morao da pristane na smanjenje primanja, ili da napusti klub. Isto važi i za golmana Ralfa Fermana, koji je drugi po visini plate, od 2.500.000 evra. Njih dviojica u svojim ugovorima nemaju klauzule da im se plata smanjuje u slučaju ispadanja iz Bundeslige, tako da je izvesno da će napustiti Gelzenkirhen.

Matija Nastasić ima ugovor sa Šalekom do 2022. godine i sasvim je sigurno da ni on sam neće želeti da igra u Drugoj ligi Nemačke. S obzirom da ima 27 godina i da ga je ove zime tražio Milan, fudbaler i njegov menadžer Falji Ramadani su ubeđeni da će lako pronaći klub u nekoj od “liga petice”.

Matija Nastasić je trenutno povređen, nosi “čizmu” pošto mu je stradao mišić leve potkolenice.Očekuje se da se na terenu pojavi početkom aprila.

Kurir sport

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x