Milo napao Srbiju zbog Nikšića, a njegov DPS evrima kupuje glasove!

Crnogorski predsednik Milo Đukanović očigledno ne može da sakrije nervozu pred lokalne izbore, pa je optužio Srbiju da preko Nikšića hoće da zauzme Crnu Goru i da se time, kako je rekao, ponovo aktuelizuje projekat “velike Srbije”! Koliko je besan i koliko mu je stalo do vlasti u Nikšiću, pokazuje i to što se samo nekoliko dana pred izbore u ovom gradu, koji se održavaju 14. marta, Đukanovićev DPS dovodi u vezu s kupovinom glasova.

Upire prstom u Beograd

Naime, u teoriju zavere o “velikoj Srbiji” lider DPS je uvukao i lidere Demokratskog fronta, a Andriju Mandića je čak i imenovao kao nekog ko predstavlja “domaće snage za ofanzivu”.

– Ovde je reč o novoj ekspanziji Srbije prema svojim susedima, o novoj ekspanziji u regionu, sa očiglednom namerom da Srbija uspostavi neki status kolonijalnog upravljača nad zamišljenim srpskim prostorima, prostorima na kojima žive Srbi – naveo je on.

foto: Youtube prtscr / Al Jazeera BalkansOdlazi u prošlost

Mandić, međutim, kaže da su građani Crne Gore svoje interese pokazali na izborima. – Odlučili su da je najbolje ukloniti Mila Đukanovića iz politike, kako više ne bi pravio štetu, uništavao i ponižavao građane Crne Gore. Đukanović je najveća štetočina koja je mogla da zadesi ovaj narod i našu zemlju. Dobro je što je većinskom voljom građana zaustavljen kako nikada više ne bi mogao da radi ovo što je radio – kaže Mandić.

Otkriveno podmićivanje

Da Đukanović neće tako lako da se preda, pokazuje i to što je, kako se navodi u snimku koji kruži društvenim mrežama, svaki mesni odbor partije njegove partije u Nikšiću dobio po 25.000 evra za kupovinu glasova. Na snimku se vide i mladići koji mašu novčanicama, a tvrdi se da su to upravo aktivisti DPS koji su, kako se u videu navodi, “preuzeli novac i koji obavljaju kupovinu na terenu”. Na kraju videa se dodaje da su kupovina, kao i prodaja glasova krivično delo, kao i da su otkriveni spiskovi svih koji su prodavali i kupovali glasove i da će biti predati policiji radi krivičnog gonjenja.

Pročitajte još...  Studentima bi bilo bolje da uče nego da se bave glupostima!

foto: KurirMarko Kovačević, kandidat za gradonačelnika Nikšića u ime koalicije liste “Za budućnost Nikšića”, kaže za Kurir da očekuje da će svi koji kupuju glasove biti procesuirani.

– Oni su svesni da je njihov poraz izvestan i, naravno, pribegavaju svojim redovnim aktivnostima, samo mnogo agresivnije nego prethodnih puta. Svi koji kupuju glasove biće procesuirani, a spiskovi kupljenih objavljeni da ostanu kao svedočanstvo jednog vremena s kojim završavamo 14. marta, kada Nikšić izabere budućnost – zaključuje Kovačević.

foto: Youtube prtscr
Sumanute tvrdnje Davidovića

Optužio Vučića za atentat?!

U izborima u Nikšiću učestvuje i kontroverzni crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović, lider Narodnog pokreta, ali su i njegove aktivnosti više nego prljave i neprijateljski nastrojene prema Beogradu. On je juče prevršio svaku meru rekavši da iza atentata na njega i vladiku nikšićko-budvanskog Joanikija, koji se dogodio u decembru 2019. godine, stoji predsednik Srbije (?!) – Atentat na mene i episkopa Joanikija izvela je grupa koja je izvršila, prema srpskoj štampi, mnoga nedela. Ta je grupa uzrok mnogih nesreća, a organizator je Aleksandar Vučić. Istu noć kada je bio atentat, rekao sam da me izvršioci ne zanimaju, da ću s njima piti kafu. Mene interesuju nalogodavci – rekao je Davidović za Vijesti.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x