OVO JE MONSTRUM DADILJA KOJA JE TROVALA BEBU BENSEDINIMA! Snežana ima debeo dosije, lažno se predstavljala kao medicinska sestra

Foto: Profimedia, Facebook

Dete  su odmah odveli kod pedijatra, a zatim i kod specijalista Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj, koji su odmah posumnjali da je reč o trovanju. Urađene su toksikološke analize koje su potvrdile sumnje – u krvi bebe pronađene su ogromne količine bensedina! Dežurni neurolog odmah je slučaj prijavio policiji, nakon čega je dadilja uhapšena!

Kako saznajemo, Snežana već ima “debeli” dosije u policiji i osuđivana je za krađe i prevare. Ona je na saslušanje ponela i lekarsko uverenje o psihijatrijskim bolestima. Prema rečima našeg izvora iz istrage, roditelji nisu ništa čudno primetili u ponašanju dadilje koju su pronašli preko sajta “Bebisiterke.rs”.

foto: Printscreen Facebook- Živela je u beogradskom naselju Zvezdara kao i roditelji bebe. Ima dva sina. Na uvid je mladom bračnom paru dala i lažne preporuke i dokumenta da je radila kao medicinska sestra u više zdravstvenih ustanova. Roditeljima je odgovaralo što je Snežana u blizini, kako bi vrlo brzo došla da čuva bebu ako im nešto iskrsne zbog posla – kaže naš izvor. Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je Snežani pritvor do 30 dana.

– Pritvor joj je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo, jer je već bila uslovno osuđena. Postoji bojazan da će uticati na roditelje bebe, kao i na vlasnicu sajta preko kojeg je angažovana – rekla je portparolka suda Bojana Stanković.


Lažna medicinska sestra

Na svom profilu na Fejsbuku Snežana I.C. predstavlja se kao medicinska sestra koja je radila u nekoliko zdravstvenih ustanova. Navela je da je radila u KBC “Dragiša Mišović”, zatim u Domu zdravlja “Voždovac”, u Kliničkom centru Srbije. Međutim, istragom je utvrđeno da je to još jedna u nizu prevara kojima se ova žena služila. Kako smo saznali u KBC “Dr Dragiša Mišović”, osoba pod tim imenom i prezimenom nikada nije radila kod njih niti postoji u registru zaposlenih lica od osnivanja bolnice!

Dadilja se prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je pravo da ne iznosi odbranu i dostavila je svoju lekarsku dokumentaciju.

Pročitajte još...  OVAKO DOMAĆICA PERE SUDOVE Snimak iz Crne Gore ZAPALIO INTERNET, niko ne može da veruje šta ona radi: Blago kući koju zaobiđe

– Tužilaštvo namerava da u daljem toku postupka, pored ispitivanja roditelja u svojstvu oštećenih i svedoka, naloži i psihijatrijsko veštačenje ove žene, koja se tereti za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina – navode u Tužilaštvu.


Obrisan sajt za dadilje

Čim je u medijima odjeknula vest o trovanju bebe, sajt “Bebisiterke.rs”, preko kog su roditelji pronašli Snežanu, ugašen je i nije bio dostupan. Takođe smo pokušali da stupimo i u kontakt sa nekim sa ovog sajta, ali to nismo uspeli, jer su i svi brojevi telefona bili blokirani.

Pedijatar dr Tomislav Stevanović kaže da je dadilja mogla lako da ubije bebu da je nastavila da je truje lekovima.

– Ovo je jako opasno i zabrinjavajuće! Pogotovo što se radi o takom malo detetu, tek rođenom. Velika sreća je što je majka primetila da sa dečakom nešto nije u redu i što su lekari uopšte i uradili toksikološke analize. Na sreću, beba će uz pomoć infuzije i prirodnim putem izbacila toksični sadržaj iz organizma i to neće ostaviti velike posledice. Međutim, da je davanje bensedina nastavljeno, moglo je da dođe do ozbiljnog trovanja, srčanog zastoja, gušenja i smrti bebe – upozorio je dr Stevanović.

 Kurir.rs/Informer

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x