FERARI PREDSTAVIO NOVI BOLID Fanovi poludeli zbog jedne boje! VIDEO

Pored tradicionalnih boja – crvene i crne, dodata je je i zelena u sklopu brendiranja jednog od sponzora, a navijači su blago rečeno razočarani.

Društvene mreže su se usijale, kritike se uglavnom odnose na to da Ferari sada ima najružniji dizajn od svih timova koji će se takmičiti ove sezone. Nagla promena na poklopcu motora zaista ne prija oku, pošto je naružila tradicionalni izgled bolida čuvenog italijanskog tima.

foto: ProfimediaKoliko se priča o ovom detalju govori i činjenica da su svoje mišljenje dali i vozači Šarl Lekler i Manuel Sainc.

– Nismo očekiveli zelenu – rekao je Sainc na konferenciji za novinare, a mladi Lekler je dodao:

– Trebaće mi vremena da se naviknem.

Ferarijevi inžinjeri nisu toliko zabrinuti dizajnom i zelenom bojom koliko očekivanjima od bolida u predstojećoj sezoni. Posebno što je prošla bila najgora u proteklih 40 godina.

– Posle teškoća u prošloj sezoni, važno je da pokažemo napredak i želju da ponovo pobeđujemo, iako znamo da je ovo sezona tranzicije zbog pravila koja nam ne omogućavaju da primenimo sve što smo zamislili – kaže jedan od direktora Ferarija Matija Binoto. 

– Shvatili smo u čemu je bio problem na prošlogodišnjem bolidu, i sada smo to unapredili su skladu sa pravilima. Imamo novi motor, poboljšanu aerodinamiku i modifikovan zadnji kraj. Nadam se da ćemo dobro parirati rivalima – dodao je on. 

Nerednih dana u Bahreinu biće obavljena predsezonska testiranja, a prva trka na istoj stazi na programu je 28. marta.

P. G. / Kurir sport

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x