Papić negirao da je vrati blindirani automobil Marku Miljkoviću

Bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić negirao je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je svojim uticajem u MUP-u urgirao da se istog dana jednoj osobi, koja je sada u pritvoru, vrati prethodno privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da se osumnjičneom odredi prtivor, rekla je portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Kako je Kurir već pisao, Interventna ekipa policije je u Beogradu zaustavila blindirani automobil u okviru akcije provere takvih vrsta vozila. Ispostavilo se da je kola koristio Marko Miljković,desna ruka Veljka Belivuka, koji je uhapšen zajjedno sa njim početkom februara ove godine. Policija je tada proveravala sva blindirana vozila, koja po zakonu moraju da budu posebno prijavljeni, što osobe iz podzemlja izbegavaju, da ne bi bili u evidenciji policije. Ipak, ovaj automobil nije proveren, niti oduzet, jer je Papić, navodno, intervenisao da Miljkoviću vozilo bude vraćeno bez provere, a nije ni oduzeto. 

Portparolka Višeg tužilaštva je precizirala da je on saslušan povodom sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i dodala da će tužilštvo sprovesti dalju istragu.

O predlogu za pritvor treba da odluči sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Za krivično delo trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Kako se sumnja, Papić je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Mediji su preneli da je u pitanju vozilo Marka Miljkovića koji se zajedno sa Veljkom Belivukom tereti da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja…Istoga dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Kurir.lrs

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x