NASTAVLJA SE VAKCINACIJA U SRPSKOJ Imunizacija medicinara sutra, u Federaciji počela raspodela 10.000 doza koje je donirala Srbija


Vakcinacija medicinskih radnika u Republici Srpskoj se nastavlja, imunizacija medicinara u domovima zdravlja u RS planirana je sutra, dok je u FBiH počela raspodela 10.000 doza vakcina koje je donirala Vlada Srbije.

U domovima zdravlja u RS su za “Nezavisne” potvrdili da je sve spremno za početak imunizacije zaposlenih.

U RS do sada je stiglo 42.000 doza vakcina protiv korona virusa, prvi na redu za vakcinu su bili medicinski radnici na kovid odeljenjima, a sada počinje imunizacija medicinara u domovima zdravlja, kao ustanovama primarne zdravstvene zaštite, a koje će biti nosioci masovne vakcinacije građana.

Medicinski radnici u domovima zdravlja su krajem februara prošli obuku za vakcinaciju, gde su kroz nekoliko dana u Banjaluci naučili sve što je potrebno za siguran početak imunizacije.

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, za “Nezavisne novine” je rekao da je do sada vakcinisano oko 3.300 medicinskih radnika iz RS, kako u RS, tako i u Srbiji.

On je rekao da je preporuka da se sa dve doze vakcinišu i osobe koje su već prebolele kovid i dodao da je RS spremna za masovniju vakcinaciju.

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Autor: Kurir

Pročitajte još...  Brata mu ubio autobus, a otac umro na moru
Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x