Širi biznis dok zasipa Beograd drvljem i kamenjem!Bez obraza: Daka Davidović, Foto: screenshot, Damir Dervišagić

Kontroverzni crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović, koji ne propušta priliku da pljuje vlast u Srbiji, u toj istoj zemlji počeo je da širi biznis, i to izgradnjom zgrada – Davidovićeva firma „Neksan“, zajedno sa porodicom bivšeg ministra vera Bogoljuba Šijakovića, zida objekat na Paliluli, saznaje Kurir.

foto: Zorana Jevtić

Nikšićka veza

Prema podacima sa sajta opštine Palilula, firma Društvo za trgovinu i usluge „Neksan d.o.o.“ Beograd, Balša Šijaković, Bogoljub Šijaković i Đurđina Šijaković (svi navedeni kao investitori) grade objekat u Preradovićevoj 7.

Opštini Palilula su prvi put podneli zahtev za izdavanje građevinske dozvole 13. jula 2018, ali je on odbijen. Podnosili su ih još nekoliko, da bi 7. novembra 2018. zahtev za izdavanje/izmenu građevinske dozvole na osnovu usaglašenog zahteva bio usvojen. Potom su, pokazuju javno dostupni podaci, podnosili zahtev za prijavu radova, koji je bio odbijen, da bi im 6. avgusta 2020. bio usvojen zahtev za izdavanje/izmenu građevinske dozvole na osnovu usaglašenog zahteva. Pre mesec dana, tačnije 4. februara 2021, prijavili su završetak izrade temelja, a postupak je u toku.

Ovde niče kompleks Gradilište u Preradovićevoj ulicifoto: Damir DervišagićNa sajtu APR navodi se da je jedini vlasnik firme Društvo za trgovinu i usluge „Neksan d.o.o.“ Beograd Miodrag Davidović, a pored je naveden i broj njegovog (crnogorskog) pasoša. Bogoljub Šijaković nije odgovorio na poziv Kurira, te smo ostali uskraćeni za odgovore otkud bivši ministar vera u poslu gradnje, pa još sa tako živopisnom osobom za kakvu važi Davidović. Ipak, izvori Kurira navode da je na toj adresi bila kuća porodice Šijaković i da su verovatno oni ušli u tu priču dajući zemljište za objekat koji se gradi. Bogoljub Šijaković je, inače, rođeni Nikšićanin, pa ne treba zanemariti ni tu vezu.

Crno na belo Iza firme „Neksan“ stoji Miodrag Daka Davidovićfoto: screenshotPrljavi poslovi

Pročitajte još...  Danas je jedna od najpoznatijih voditeljki: Aleksandra Jeftanović je uvek važila za lepoticu, a evo kako je izgledala na početku karijere

Miodrag Davidović vratio se u fokus javnosti kada je na njega, u decembru 2019, pokušan atentat snajperom u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu. Važi za čoveka koji utiče i menja političku klimu u zemljama regiona, a Kurir je nedavno objavio operativne podatke u koje smo imali uvid, prema kojima je Davidović krenuo u rušenje aktuelne vlasti.

Naime, ovaj crnogorski biznismen je počeo sa finansiranjem više ovdašnjih desničarskih organizacija. Bezbednosnim službama je poznato da je Davidović u prethodnom periodu direktno uticao na aktivnosti koje sprovodi Branislav Okuka, predsednik IO udruženja Čast otadžbine iz Beograda. Takođe, prema raspoloživim saznanjima, Davidović je krajem 2020. postao finansijer udruženja građana Srpski narodni front, a posrednik u ovome bio je raščinjeni monah SPC Dragan Bogosavljević.

Pročitajte još...  Kažu da se plavuše bolje zabavljaju: Kejt Bekinsejl više nije brineta, a njena transformacija oduševila je fanove

Dokaz Davidović sa Šijakovićima dobio dizvolu za gradnjufoto: screenshot- Tom prilikom Bogosavljević je konstatovao da su u Crnoj Gori završili posao i da ostaje da se isti posao završi u Srbiji – navodi se u jednom od izveštaja o Davidovićevim kontaktima, a koje je naš list ranije objavio.

Davidović je vređao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića – iako je nekad govorio da je upravo Vučić zaslužan za jedinstvo i zajedništvo srpskog naroda, sad za njega kaže da je „umobolnik i šizofrenik“.


BEZ KOMENTARA

Davidović ćuti

Miodrag Davidović do zaključenja broja nije odgovorio na poziv, kao ni na SMS sa pitanjima.

Kurir.rs/ Katarina Blagović  Foto: screenshot

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅