Krvava osveta balkanskog kartela u Peruu

Žrtva Ankasi, Foto: screenshot

Peruanski obaveštajac Gregorio Ankasi (49), svedok na suđenju Srbinu Davidu Cufaju (28), navodnom pripadniku balkanskog kartela, koji je prošle godine osuđen na 17 godina zbog šverca dve tone kokaina u Peruu – izrešetan je ispred svoje kuće u Limi. Sumnja se da je likvidacija došla kao osveta za ovo svedočenje, prenosi Elkomersio!

Ankasi je likvidiran u sredu uveče.

– Sumnja se da su ga dvojica atentatora pratila na motoru. Nakon što je izašao iz vozila, oni su otvorili vatru na njega. Nakon rafalne paljbe egzekutori su pobegli, a radnici iz obližnje perionice dotrčali su do Ankasija kako bi mu pružili pomoć – kaže izvor iz medija i dodaje:

– Ankasi je dao telefon radnicima kako bi pozvali njegovu porodicu i rekli im da je upucan.

Pljačka je kao motiv isključena, pišu peruanski mediji, jer napadači ništa nisu ukrali od žrtve – ni automobil, ni novčanik, a ni telefon.

– Ubijeni policajac imao je velike zasluge u borbi protiv narkotika, a bio je i svedok na suđenju Davidu Cufaju, koji je prošle godine u januaru osuđen na 17 godina zatvora. Tako da nije isključeno da je ubijen zbog osvete – kaže izvor i dodaje:

– Ankasi je bio mozak operacije u kojoj je uhvaćen Cufaj! Učestvovao je u obaveštajnom radu i razbijanju srpske kriminalne organizacije u Peruu i iz tog razloga je svedočio tokom suđenja Cufaju.

Inače, Cufaj je povezan i sa misterioznim Srbinom po nadimku Tito, koji je jedan od vodećih narko-bosova u Južnoj Americi.

– Sumnja se da je Cufaj imao veliki uticaj u ovom poslu – kaže izvor.

Kurir.rs/ B .T.  Foto: Gregorio Ankasi

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x