Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

DRŽAVA NAPADNUTA U JULU, DEO POLICIJE SA NAVIJAČIMA SPROVEO UDAR! Šta se stvarno DESILO NA PROTESTU, ovo je plan za rušenje Vučića

Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Nasilni protesti koji su se u centru Beograda desili u julu bili su pokušaj rušenja predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića, ali ne samo od revoltiranog naroda, kako je u prvom trenutku predstavljeno, već je u tome učestvovao odmetnuti deo MUP, saznaje Kurir od izvora iz bezbednosnih krugova.

foto: Marina Lopičić

Pokušaj rušenja režima je, dodaje naš izvor, krenuo iznutra, pažljivo isplanirano i uz koordinaciju pojedinaca iz policije koji su hteli da iskoriste demonstracije za svoje političke ambicije.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

– Skup ljudi koji su bili nezadovoljni zbog najavljenog pooštravanja mera jeste krenuo spontano, ali je deo izgrednika koji je izazvao nasilje očigledno bio sa nekim u dosluhu, odnosno, namerno je bio pušten da izazove haos većih razmera i da upadne u Skupštinu. Pomoć su imali iz odmetnutog dela MUP. Po svoj prilici, bilo je namernih kontraobaveštajnih propusta. U trenutku nasilničkog upada u Skupštinu na tom mestu bilo je samo 20 policajaca, a u trenutku kada je bio upad u RTS, tek sedam policajaca. Sumnja se da su huligani dobijali instrukcije od nekoga iz policije i da je ciljano da baš tada ne bude dovoljno policajaca u žarištu napada – kaže naš sagovornik.

Pročitajte još...  Više nisam ŽENA, a ni MUŠKARAC! (VIDEO)

Propusti s namerom

Ovakvi propusti se, dodaje, ne dešavaju profesionalcima, već samo mogu da se dese s namerom.

Ljuban Karan, bivši oficir Kontraobaveštajne službe, kaže za Kurir da se u ovakvim situacijama ne sme svaliti krivica na policajce kao na izvršioce instrukcije, već na one koji su nalogodavci.

Protiv države

– Ne mogu da prihvatim da je neko iz MUP učestvovao u organizaciji protesta, mogu da verujem da je bilo opstrukcije iz MUP i da je ta opstrukcija dovela dotle da napadi eskaliraju. Policajci su štitili svojim telima i Skupštinu i druge objekte, ali treba ispitati da li je neko namerno dozirano slao policiju u toj meri da se ne spreči eskalacija napada i na policajce na terenu i na Skupštinu – kaže Karan.

Pročitajte još...  Pukom srećom izbegnuta tragedija u banjalučkom naselju

foto: Dado ĐilasOdređen novi datum


Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u subotu od 18 sati

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi trebalo da se raspravlja o detaljima u vezi sa akcijom borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji zakazana je za subotu u 18 sati. Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će sednica, koja je trebalo da bude prošle nedelje, biti odložena. – Dobio sam određene informacije, pa je moguće da pomerimo održavanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, velike su teme i ne treba da se napravi formalno-pravna greška – rekao je tada Vučić. Podsetimo, predsednik je tada najavio da će, kada se budu iznele sve činjenice i pokazali snimci, „narod u Srbiji, blago rečeno, biti šokiran“.  

Pročitajte još...  MILOŠ BIKOVIĆ OTIŠAO IZ SRBIJE POSLE SKANDALA! Odmara na egzotičnoj destinaciji sa MISTERIOZNOM devojkom, svi se pitaju ko je ona

KOMPLETAN TEKST U SUTRAŠNJEM KURIRU, ŠTA SE STVARNO DEŠAVALO NA PROTESTU, KAKO SU ODMETNICI, ZAJEDNO SA NAVIJAČIMA PLANIRALI DA IZVRŠE DRŽAVNI UDAR

Ekipa Kurira  

foto: Kurir

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x