Oglasio se njegov advokat i otkrio nove detalje, tužilac BiH mogao bi da ga vrati u Srbiju?

Sponsored Links

Duško Tomić, advokat Darka Eleza, rekao je da je ročište o izjašnjenju o krivici njegovog klijenta, koje je bilo zakazano za jutros, odloženo i da ni on nije obavešten kada bi moglo da bude održano.

Tomić je rekao za Srnu da mu je tužilac Tužilaštva BiH u ovom predmetu Dubravko Čampara rekao da nije čak napisao ni predlog i obrazloženje za određivanje pritvora.

Sponsored Links

On je istakao da ima informacije da će Tužilaštvo BiH Elezu suditi u predmetu “Lutka”, ali da to prema bilateralnom sporazumu BiH i Srbije od 2015. godine nije moguće.

foto: Tužilaštvo BiH”Ukoliko budu tražili da mu se sudi u BiH za predmet “Lutka”, od međunarodnih instanci ću tražiti da se vrati u Srbiju”, rekao je Čampara.

Pročitajte još...  Isključeno čak 22 zbog nasilne vožnje, 38 vozilo pod dejstvom psihaktivnih supstanci

Darko Elez, kojeg je Srbija izručila BiH, danas je trebalo da se pojavi pred Sudom BiH u 9 časova. Elez je sinoć izručen BiH iz Srbije, gde je uhapšen u decembru prošle godine.

Sponsored Links

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić podsetila je da je protiv Eleza podignuta optužnica i da je reč o predmetu koji se odnosi na organizovani kriminal, te da spada u veoma značajnu regionalnu saradnja sa Srbijom.

BiH je tražila izručenje Eleza radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred ovdašnjim sudom zbog krivičnog dela organizovanog kriminala.

Tužilaštvo BiH je nakon hapšenja Eleza u Beogradu tražilo njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao “Lutka”, kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.

Pročitajte još...  ZVANIČNO, KRAJ LIGE ŠAMPIONA! 12 najbogatijih formirali Superligu Evrope!

Ta istraga odnosi se na teška krivična djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih dela na štetu oštećenih lica sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

(Kurir.rs/ATVBL)

Kurir

Autor: Kurir

Sponsored Links

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x