Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Stiže helihopterom na sarajevski aerodrom

Srbija danas izručuje Darka Eleza BiH, potvrdila je glavni tužilac BiH Gordana Tadić na sednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Elez na sarajevski aerodrom sleće u 15.30 časova. 

On će danas helikopterom biti dovezen na aerodrom. Prema pisanju medija stotinu policajaca obezbeđuje izručenje kriminalnca Darka Eleza.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala. Srpsko pravosuđe odobrilo je danas izručenje Darka Eleza Bosni i Hercegovini koji je uhapšen krajem decembra prošle godine u beogradskom naselju Batajnica.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Sud je odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu iz januara, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje zbog niza teških krivičnih dela organizovanog kriminala izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Pročitajte još...  VILJAREAL SPREČIO NOVO ENGLESKO FINALE: Španci će se sa Junajtedom boriti za trofej i plasman u Ligu šampiona

Izručenjem Darka Eleza u BiH očekuje se da budu rešene dve veoma brutalne likvidacije na području Istočnog Sarajeva, te veći broj iznuda koje su proteklih godina počinjene na području Republike Srpske, otkriva izvor Srpskainfo.

Elez se nalazi u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gdje živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

(Kurir.rs/ATV, FOTO: Avaz)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x