Izjavila da su njihove vakcine slabijeg kvaliteta i za siromašne!

Foto: Youtube prtscr / FTV

Almir Badnjević, direktor Verlaba, otkrio je kako prema njegovim saznanjima menadžment AstraZeneka razmišlja o tužbi protiv Bosne i Hercegovine zbog izjava Bisere Turković kako je njihova vakcina slabijeg kvaliteta i namenjena siromašnim zemljama.

“Biće dobro ako izbegnemo tužbu protiv države Bosne i Hercegovine. Dobio sam informacije od menadžmenta AstraZeneca da zbog izjava naših zvaničnika da im je vakcina namenjena za siromašne zemlje mogu da povuku i tužbu protiv BiH i da će jedna tačka na sastanku menadžmenta biti i razgovor o tužbi protiv naše države”, pojašnjava Badnjević. 

foto: Youtube prtscr / Face TV

Badnjević naglašava da Evrospka agencija za lekove i medicinska sredstva trenutno radi na odobravanju korišćenja ove vakcine u EU.

Pročitajte još...  Otkriveni detalji pogibije Letonca (29) u Nišu

“Ta vakcina se u Indiji radi po licenci AstraZeneke, tako da verujem da će ona vrlo brzo biti odobrena i u EU, u Velikoj Britaniji je već odobrena i u Kanadi, itd.” navodi Badnjević 

Podsetimo, minstarka Turković je kritikovala vakcine AstraZeneke, tvrdeći da one nisu odobrene za zemlje EU i da su namenjene siromašnim zemljama.

“Radi se vrlo dostupnoj vakcini koja se uglavnom koristi u siromašnim državama, kao što je Dominikanska Republika i slično. Dakle, vrlo jeftina i vrlo dostupna i nema dozvole za korištenje u EU. Zato je moj uslov bio da se ona proveri u našoj Agenciji” rekla je Turković.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: Youtube prtscr / FTV

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x