Doneto rešenje o uklanjanju poznate Belivukove vile na Zvezdari, u kući postoji i TAJNI TUNEL!

Foto: Ana Paunković, AP Darko Vojinović

Tvrđava uhapšenog Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koju je gradio u beogradskom naselju Zvezdara po ugledu na zloglasni “zemunski klan”, biće, po svemu sudeći, uskoro srušena jer je nelegalno građena. Naime, doneto je rešenje o uklanjanju kuće koju često nazivaju Šilerova 2.

“Kada se ispune svi zakonski uslovi, u planu će biti izvršenje uklanjanja objekta”, ističe izvor za beogradske medije.

Gradski građevinski inspektor je, inače, kako se već navodilo u javnosti, još krajem avgusta prošle godine izdao rešenje o zabrani radova i rušenju nelegalnog objekata na adresi Kozarčeva 4. Iako se, kao investitori, pominju S. Đ. i B. Đ., pravi gazda velelepnog zdanja koje se zida je Belivuk. On je do sada uspevao da se ogluši o tu odluku i nastavljao je divlju gradnju.

U proteklom periodu, naime, izbegavali su da prime rešenje o izvršenju, dva puta je vraćeno, pa je i dalje “na dostavi”. I pored toga što je građevinska inspekcija u više navrata ogradila trakama gradilište i naložila hitnu zabranu radova i rušenje u roku od sedam dana, investitori su nastavili da grade.

Procedura nalaže da, ukoliko investitor odbija da primi rešenje građevinske inspekcije, ono se stavlja na oglasnu tablu, čime se smatra da su “graditelji” obavešteni iako ga nisu lično preuzeli. U rešenju građevinskog inspektora nalaže se momentalna obustava radova i rušenja tog objekta, građenog na prvaougaonoj osnovi dimenzija 18 puta 12 metara.

Pročitajte još...  Slomio sam nogu, ali me bol nije sprečila da igram

Veljina varijanta Šilerove, baš kao što je bio slučaj i sa zdanjem u Zemunu, osigurana je brojnim bezbednosnim sistemima. Kao po ugledu na zloglasni “zemunski klan” i Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, je u beogradskom naselju Zvezdara ksazidao svoju “tvrđavu”.

Ova “mala Šilerova” ima nekoliko spratova izlivenih u betonu, a stavljena su blindirana stakla. Prema nezvaničnim saznanjima, unutar kuće je napravljen “tunel” koji spaja ovo zdanje sa susednom vilom, koja je u vlasništvu njegovo “partnera” i takođe uhapšenog Marka Miljkovića. Markova kuća opasana je visokim zidinama sa šiljcima, a “krase” je sigurnosne kamere čija pojedinačna vrednost prelazi 10.000 evra.

“Ova kratka ulica u potpunosti je prekrivena video-nadzorom, a softver je toliko osetljiv da obezbeđenju kuće signalizira ako se isti lik pojavi dva puta pred ovim mafijaškim zdanjem”, rekao je izvor iz istrage.

 Kurir.rs/Mondo

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x