Priznao da je držao drogu!

Reper Stefan Đurić Rasta, koji je sa Višim tužilaštvom u Beogradu sklopio nagodbu na godinu dana kućnog zatvora zbog držanja oko 600 grama skanka i manje količine heroina, 12. marta trebalo bi da sedne na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda u Beogradu, saznaje Kurir.

Ovaj sud sporazum o priznanju krivice može da prihvati ili odbaci, a interesantno je da je sporazum koji je sklopio s Višim tužilaštvom odbilo da zastupa Prvo osnovno tužilaštvo.

Viši sud nenadležan

– Đurić je bio uhapšen u oktobru 2020. po nalogu Višeg tužilaštva, koje je i vodilo istragu protiv njega zbog trgovine drogom, ali je po okončanju istrage s njim sklopilo nagodbu za blaže krivično delo, držanje droge za ličnu upotrebu, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora. Posle sklapanja nagodbe, Viši sud se oglasio nenadležnim za krivično delo držanje droge i predmet dostavio Prvom sudu, koji je nadležan za blaža krivična dela. Konkretno u ovom slučaju, Više tužilaštvo postupak bi vodilo da je trgovina drogom, dok Prvo osnovno vodi za držanje narkotika radi sopstvene upotrebe – objašnjava izvor.

foto: Ana PaunkovićKako Prvo tužilaštvo nije prihvatilo sporazum, Više tužilaštvo, koje je potpisalo nagodbu sa reperom, 12. marta će zastupati ovaj dokument.


Oduzet “mercedes”

Reperov menadžer uhapšen s Belivukom

Rasta je u pritvoru proveo skoro tri meseca. Posle puštanja na slobodu nije se pojavljivao u javnosti, ali se nedelju dana kasnije njegovo ime pojavilo u sklopu istrage o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, koja je uhapšena 4. februara. – Među uhapšenim pripadnicima Belivukove grupe je i njegov menadžer, bivši policajac iz Loznice, koji je promenio ime i sada se zove Vlado Georgiev. Na dan kada je kriminalna grupa osumnjičena za najteža krivična dela, otmice i ubistva, uhapšena, u policiji je završio i “mercedes” koji je Rasta vozio. Naime, policija ga je dovezla na detaljni pregled, jer ga je, dok je reper bio u pritvoru, navodno vozio njegov menadžer Georgiev – otkrio je ranije sagovornik Kurira.

foto: Ana Paunković

– Prvo tužilaštvo nije prihvatilo da zastupa sporazum Višeg tužilaštva s Rastom zbog toga što je smatralo da se takvom kvalifikacijom krivičnog dela i tim kaznama za Rastu, ali i Luku B., koji je uhapšen s njim, odstupa od sudske prakse. Naime, Prvo tužilaštvo je navelo da smatra da za količinu i pakovanje koji su nađeni prilikom hapšenja kazna od godinu dana kućnog zatvora nije adekvatna – otkriva izvor.

Reper i bivši muž pevačice Ane Nikolić, kako je Kurir pisao, već na prvom saslušanju u Višem tužilaštvu ispričao je da je 600 grama skanka kupio jer drogu svakodnevno koristi i kako bi imao zalihe zbog koronavirusa, a priznao je i da je drogu krio u veš-mašini.

Platio 2.000 evra

– Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lek. Nikad se nisam bavio prodajom, niti marihuane, niti bilo koje druge vrste droge – navodno je rekao tada Rasta i priznao da je drogu platio oko 2.000 evra, kao i da koristi oko 20 grama dnevno u 20 džointa – rekao je tada.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Ana Paunković)

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x