KOKAIN SA SLIKAMA GAVRILA PRINCIPA PRIPADAO VELJINOJ EKIPI?! Veliki tovar išao ka Srbiji, čijih 800 KG je zaplenjeno na Atlantiku!

Sponsored Links

Uhapšena kriminalna ekipa Veljka Belivuka (38), zvanog Velja Nevolja, koja je radila pod paravanom navijačke grupe Principi, navodno je ostala 2019. godine bez 800 kilograma kokaina, vrednog 50 miliona evra, koji je zaplenjen na jedrilici u blizini Azornih ostrva u Atlanskom okeanu. Na paketima zaplenjenog narkotika nalazila se slika Gavrila Principa, pa se ispituje da li ova grupa, čiji je Princip zaštitni znak i koja se sumnjiči, pored ubistava i otmica, i za trgovinu drogom i saradnju sa crnogorskim narko-klanom, ima veze sa ovom pošiljkom. Podsetimo, početkom septembra 2019. godine španska policija, uz pomoć MUP Srbije, uhapsila je na jedrilici „Siskejp“ Srbina Vladislava Funštajna (46) iz Erdevika, jednog Meksikanca (26) i Rusa (50). U Šidu su u isto vreme uhapšeni otac i sin Mirko (68) i Dragan (41) Đanković zbog sumnje da su držali celu logistiku za prekookeanski šverc, koji je bio namenjen tržištu Evrope.

Pročitajte još...  BAJETE MI NA LOŠE, KAO ZLE BABE STE! Mili ubeđen da mu ukućani RADE O GLAVI, pominje vradžbine! Svi u ŠOKU

Isporuka droge

Sponsored Links

– Sumnja se da zaplenjena droga 2019. u Atlantskom okeanu pripada delom i kriminalnoj organizaciji Belivuka. Naime, navijačka grupa Principi osnovana je početkom 2019. godine i od tada, kako se sumnja, kreću njihova zlodela – reketiranje, dilovanje droge, mučenje, otmice, ubijanje. S obzirom na to da su na paketima sa narkoticima slike Gavrila Principa, istražuje se povezanost ove grupe jer ova slika može da bude poruka kome pripada ovaj tovar – kaže naš sagovornik i dodaje:

foto: AP/ Darko Vojinović- Pretpostavlja se da je Belivukova organizacija stupila u kontakt sa Funštajnom, koji je već bio iz rešetaka zbog droge. Pored toga, Funštajn je skiper na jahtama, što ga je preporučilo za posao transportovanja droge. Logistika je bila poverena ocu i sinu Đanković iz Šida.

Pročitajte još...  Ovako u BiH reaguju pred dolazak predsednika Srbije u Sarajevo

– U šupljinama gde je bio bunker za skladištenje paketa kokaina na jedrilici pronađen je tovar od 800 kilograma kokaina sa likom Gavrila Principa – kaže sagovornik i dodaje:

Sponsored Links

Veze sa Zvicerom

– Svi paketi droge bili su blindirani, a naručilac pošiljke zbog nalepnica sa likom Gavrila Principa tada se povezivao sa nekim klanom iz Srbije. Sumnju da zaplenjena droga pripada Belivukovoj ekipi podgrejava i njegovo navodno prijateljstvo sa Radojem Zvicerom (38), navodnim vođom kavačkog klana.

– Belivukova grupa, na osnovu operativnih informacija, blisko je sarađivala sa kavačkim klanom, tako da je moguće da ovaj tovar droge povezan za ovu kriminalnu organizaciju, koja je postala strah i trepet na našim prostorima – kaže izvor.

Pročitajte još...  Do 28 stepeni, evo kakvo će vreme biti naredne nedelje

foto: Printscreen
Dovitljivi „Škaljarci“ nalepili Kristijana Ronalda

Da se na paketima sa kokainom nalazi slika neke poznate ličnosti, nije novost, jer imamo i zaplenu škaljarskog i vranjanskog klana u martu 2019. u delti Dunava kod Rumunije. – Tada je pronađena tona kokaina koji je ispao iz prevrnutog broda, a na ovim paketima bile su šifre fudbalera Kristijana Ronalda – „CR7“, ali i šifre čuvenih juvelirnica „Kartije“ – podseća naš sagovornik i dodaje: – Ove oznake na paketima kokaina od velike su pomoći istražiteljima jer mogu da ih dovedu do osoba od kojih je droga kupljena, pošto svaki narko-bos ima svoju oznaku, koja garantuje kvalitet robe, ali i stavlja do znanja konkurenciji čija je.

Pročitajte još...  Kraj maja nam donosi Šarm El Šeik i potpuno nove dimenzije letovanja u Egiptu


Uhapšeni 4. februara Otmice, droga, ubistva

Podsetimo, Velja Nevolja sumnjiči se da je početkom 2019. organizovao grupu Principi s ciljem da zauzmu vodeće mesto u podzemlju, preuzmu prevlast na tržištu droge i ubijaju članove suparničkih grupa. Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i još 20 pripadnika njihove grupe uhapšeni su 4. februara. Pripadnici ove kriminalne grupacije, koju po brutalnosti upoređuju sa nekadašnjim zemunskim klanom, sumnjiče se za brutalne likvidacije, a jedan od osnovnih principa je „nema tela, nema dela“. Članovi grupe Velje Nevolje, kako se sumnja, imali su surov sistem rada kada bi im se neko zamerio – žrtvu bi preko prijatelja namamili na sastanak, a onda bi je sproveli na tajnu lokaciju, gde bi joj se izgubio svaki trag. Policijski službenici pretresli su oko 30 lokacija i štekova gde su osumnjičeni odvodili žrtve i sakrivali oružje i novac. Ova grupa zasad se dovodi u vezu sa 13 nestalih osoba kojima se u toku prošle godine izgubio svaki trag.

Pročitajte još...  Svedočenje o SUROVOJ OSVETI Skoleta, žestokog momaka devedesetih, zbog ranjavanja!

Ekipa Kurira

Kurir

Autor: Ekipa Kurira

Sponsored Links

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x