Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

Neka se ulica u Splitu nazove Sokak panonskog mornara Đorđa Balaševića

Splitski aktivista Marko Gaj pozvao je predsednika Gradskog veća Igora Stanišića da na sledeću sednicu Gradskog veća stavi na raspravu predlog da se jedna ulica u Splitu nazove Sokak panonskog mornara Đorđa Balaševića. 

“Mislim da je obrazlaganje samog predloga suvišno i da bi moglo zauzeti više stranica pa ću se zadržati samo na par činjenica, po mom mišljenju, najbitnijih za Split i Hrvatsku,”, navodi portal Dalmatinski.

U svom predlogu Gaj je još napisao: 

“Na Splitskom festivalu 1979. osvojio je prvo mesto i nagradu publike za pjesmu ‘Panonski mornar’. Odbio se 1991. odazvati pozivu vojnih vlasti za sudelovanje u ratu na području bivše Jugoslavije. Zbog svog antiratnog stava proglašen je ambasadorom dobre volje Ujedinjenih naroda. Održao je veliki broj koncerata u Splitu i Hrvatskoj poslednjih 40 godina.

Pročitajte još...  Reper ljubavnicu častio brutalnim PSOVKAMA zbog PRLJAVIH NOGU! ŠTROKAVA

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Verujem da ćete dobiti još ovakvih predloga i da će Split i njegovi građani biti u prilici da se ponose što jedna od ulica njihovog grada nosi ime ovog velikog čovjeka i umjetnika’, napisao je Gaj koji je od Plenkovića tražio da proglasi dan žalosti na dan sahrane Đorđa Balaševića”, naveo je Gaj u svom prelogu. 

(Kurir.rs/dalmatinskiportal.hr)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x