Likvidatori koristili avion kompanije koju je zaplenio prestolonaslednik bin SalmanU dokumentima u koje je CNN imao uvid, saudijski ministar preneo je naređenje prestolonaslednika bin Salmana da se odmah odobri završetak neophodnih procedura za prenos vlasništva nad kompanijom „Sky Prime Aviation“.

U dokumentu je takođe predstavljena procedura putem koje je vlasništvo ove privatne kompanije trebalo da bude prebačeno na državni fond 2017. kojom presedava prestolonaslednik. Likvidatori su zatim 2018. koristili avion da bi otišli do Istanbula i u saudijskom konzulatu ubili i raskomadali novinara Kašogija u oktobru mesecu 2018.

Bivši direktor odeljenja CIA za Bliski istok Dan Hofman rekao je da je to još samo jedan od odkaza da je prestolonaslednik Bin Salman bio upoznat sa likvidacijom Kašogija.

foto: Printscreen/YouTube“Svi dokazi koji povezuju Mohamed bin Salmana i druge na direktan način jeste važno, rekla je pravna zastupnica Kašogijeve vernice koja je tužila prestolonaslednika i nekoliko njmeu blisko povezanih ljudi.

Brojne obaveštajne službe uključujući i CIA zaključile su da je saudijski prestolonaslednik naredio ubistvo novinara Vašington posta. Prin Bin Salman i dalje poriče da je on odgovoran za Kašogijevu smrt.

Administracija novog predsednika Bajdena trebala bi da skine oznaku tajnosti sa izveštaja o ubistvu Kašogija najverovatnije do kraja nedelje.

Skidanju oznake tajnosti prethodiće telefonski razgovor Džo Bajdena sa kraljem Salmanom od Saudijske Arabije, a ne njegovim sinom, koji je zapravo faktički gospodar ove bliskoistočne kraljevine.

Kurir.rs/CNN/Thehill

Pročitajte još...  Dženifer Lopez u neobičnom izdanju: "Štreberskim" stilom istakla je najpopularniju boju sezone

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅