Ponos Milana i Intera odlazi u legendu, Zvezda ima čast da još jednom oseti strast San Sira!Foto: Aleksandar Radonić

Iz Milana za Kurir – Aleksandar Radonić

Čuveni stadion “Đuzepe Meaca” na San Siru biće uskoro srušen i na njegovm mestu nići će novo i modernije zdanje. Tako su makar zamislile uprave Milana i Intera, ako ih kovid ne omete.

Ceo projekat izgradnje stadiona koštaće 1,2 milijarde evra, a kapacitet novog zdanja biće 60.000 ljudi.Italijansko ministarstvo kulture dalo je mišljenje kako stadion „nema kulturološku vrednost jer je izvorni projekat građevine koji datira iz 30-ih godina prošlog veka potpuno izmenjen nadogradnjama i proširenjem objekta 50-ih, a zatim i 90-ih godina, a s obzirom na to da te intervencije nisu starije od 70 godina, stadion ne može biti zaštićen kao arhitektonsko dobro“.

foto: Aleksandar RadonićGradonačelnik Milana Bepe Sala, koji se borio da se stadion sačuva i obnovi, sada će morati da da zeleno svetlo Milanu i Interu na njihov predlog novog projekta.

Kako smo saznali od ljudi koji rade na stadionu, bez obzira da li su simpatizeri Milana ili Intera, svima njima teško će pasti rušenje ovog velelepnog zdanja. Neki od njih gaje i nadu da bi kovid mogao da stopira radove, jer je italijanska ekonomija doživela krah.

foto: Aleksandar RadonićVelike emocije među žiteljima Milana izaziva ovaj stadion, a kako i ne bi, kada je Milan bio sedam puta prvak Evrope, a Inter tri puta, uz pregršt domaćih i međunarodnih trofeja, generacija i generacija koje su rasle uz ova dva evropska fudbalska giganta.

– Znate, na ovaj stadion je išao moj deda, mene je vodio otac. Do prošle godine i ja sam sa sinom dolazio ovde. Biće mi teško ako ga sruše. I dalje gajim nadu da se to neće desiti – rekao nam je jedan od radnika obezbeđenja na stadionu „Đuzepe Meaca“ kada smo ga pitali mišnjenje o rušenju.

foto: Aleksandar RadonićMilan i Inter zajednički koriste stadion već 73 godine.  

(Kurir sport)

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare