NAJNOVIJE
margin-top: 36px;

Patnje stotina hiljada u Jasenovcu ste okarakterisali kao propagandu!

VAŠINGTON – Nadam se da ste svesni činjenice da ste patnju stotina hiljada Jevreja, Srba, Roma i anti-faštista raznih nacionalnosti u logoru Jasenovac okarakterisali kao propagandu, čime ste sebe svrstali u red onih koji negiraju holokaust, poručio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, stručnjaku za Balkan na univerzitetu u austrijskom Gracu, Florijanu Biberu.

Djurić je reagovao na komentar rođenog Luksemburžanina Florijana Bibera, profesora političkih nauka i stručnjaka za Balkan na univerzitetu u austrijskom Gracu, koji je na Tviteru prokomentarisao naslovnicu izdanja lista Informer rečima “nacionalizam, propaganda i kult žrtve”.

List Informer je pozvao na materijalnu pomoć glumici Biljani Čekić (13), koja je glumila Daru u filmu “Dara iz Jasenovca”.

foto: Aleksandar Letić”Nadam se da ste svesni činjenice da ste patnju stotina hiljada Jevreja, Srba, Roma i anti-faštista raznih nacionalnosti u logoru Jasenovac okarakterisali kao propagandu, čime ste sebe svrstali u red onih koji negiraju holokaust”, poručio je Djurić na Tviteru.

Djurić je objasnio Biberu da ne postoji razlika između koncentracionih nacističkih logora, ali da je Jasenovac bio veoma brutalan.

Pročitajte još...  Ražnatovići se baš potrudili, svuda su baloni i OGROMAN MEDVED!

“Osim brutalnosti koju su ispoljili egzekutori, i metoda ubijanja, koji su šokirali najokorelije naciste, Jasenovac se ne razlikuje ni od jednog kampa smrti u Drugom svetskom ratu. Nakon ovoga, kao čovek i kao protivnik fašizma, biću razočaran ukoliko budete i dalje zaposleni da učite mlade ljude na univerzitetu u Austriji, državi koja je zabranila isticanje simbola NDH i ostalih ustaških simbola”, naveo je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x