Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Aničić još 2012. godine prebacio 100 kilograma kokaina u Evropu! (FOTO)

Foto: Pravosudna istrražna angecija Kostarike

Aničić je uhapšen pored svoje kuće u mestu Boka de Arenal, u provinciji Alejuela na severu Kostarike, objavio je danas lokalni portal San Karlos Digital, prenosi agencija Hina.

Kako prenosi portal Diario Extra izveštaj projekta o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP) on je 2012. godine uhapšen, zajedno sa 8 članova međunarodne mreže krijumčarenja kokaina, kao rezultat istrage Hrvatskog ureda za borbu protiv korupcije i kriminala (USKOK).

Organizacija je pala u operaciju pod nazivom „Paučina“ koja se izvodila u Austriji i Sloveniji, u kojoj je utvrđeno da je ta grupa prevozila velike količine droge sa Bahama i Dominikanske Republike na takozvani Stari kontinent.

Pročitajte još...  KAKO SE PONAŠATI PREMA LJUDIMA KOJI VAM IDU NA ŽIVCE? Uz ovih 8 saveta biće vam lakše, ali uvek uz dozu POŠTOVANJA!

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

foto: Pravosudna istrražna angecija KostarikePored toga, primetili su da su “optuženi koristili iznajmljeni privatni avion za prevoz droge iz Južne Amerike u Evropu. Deo droge prodat je na hrvatskom tržištu, a ostatak u zapadnoevropskim zemljama”.

Publikacija ukazuje na Aničića kao vođu grupe zajedno sa ženom koja, poput njega, ima hrvatsko i kanadsko državljanstvo, a koju su predvodili drugi Hrvati, Kolumbijac i bosanski Srbin.

“Austrijska policija zaustavila se i pretražila iznajmljeno vozilo kojim su upravljali Aničić i jedan od ostalih osumnjičenih. Policija je pronašla više od 100 kilograma kokaina, čija je procenjena vrednost blizu 4 miliona evra (5,2 miliona američkih dolara).Droga je u Evropu stigla preko aerodroma u Stuttgartu, gde su ih Aničić i njegovi saoptuženi prebacili u iznajmljeni automobil “, naglasio je OCCRP.

Pročitajte još...  UŽIVO, VIDEO: Zvezda - Vojvodina (1:0), crveno-beli vode, Bojić propustio zicer za izjednačenje rezultata!

U to vreme USKOK je pripisao Aničiću i njegovim saradnicima u Kolumbiji organizaciju niza kupovine kokaina iz spomenute južnoameričke zemlje do aerodroma Zagreb, gde su zaposleni na ovom i drugim terminalima u Evropi bili pritvoreni zbog saradnje sa mafijom.

Policija ga je privela na osnovu Interpolove potrenice, a Hrvatska je raspisala nalog za njegovo hapšenje još 2018. godine.

Aničić se od 2019. godine nalazio u Kostariki, piše San Karlos Digital.

Kostarikanska policija je sledila njegov trag poslednjih šest meseci, sve dok ga nije pronašla u Boka de Arenalu.

Sud u tom mestu bi trebalo da odluči o njegovom izručenju Hrvatskoj.

Kurir.rs/Tanjug/Diario ekstra

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x