Otkrivena još jedna baza Velje Nevolje, policija našla satove, telefone i SIM kartice!

Foto: Nemanja Nikolić, Mondo/Stefan Stojanović

Policija je juče detaljno pretresla popularni beogradskih splav “Fristajler”, za koji se sumnja da je bio jedna od baza pripadnika kriminalne grupe uhapšenog Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Specijalci naoružani dugim cevima i sa psima, ali i ronioci Žandarmerije, kako Kurir nezvanično saznaje, čitavog dana su češljali splav, ali i pretraživali Savu u potrazi za dokazima protiv klana.

Oružje i droga

– Postoje operativni podaci da bi na splavu, ali i u koritu reke Save moglo da bude odbačenog oružja, koje je korišćeno u likvidacijama i drugim krivičnim delima, a ne isključuje se ni mogućnost da su i na samom splavu vršena krivična dela – potvrdio je naš sagovornik iz istrage i dodao:

splav mu bio bazafoto: AP Darko Vojinović- Pretresom prostorija na splavu nađeno je više ručnih satova, telefona i SIM kartica. Sumnja se da su ove stvari pripadale članovima Veljine grupe. Telefoni i kartice poslati su na veštačenje.


S policijom Vita Tarot

Svedok Bivši učesnik rijalitija “Parovi”

Vitomir Tomić, zvani Vita Tarot, bio je svedok pretresa splava “Fristajler”. – Živim već pet godina na brodu Sava, a oko podneva su došli policajci i pozvali mene i još jednog čuvara da budemo svedoci pretresa kao građani, za slučaj da nešto pronađu. Išao sam po merdevine, pomogao im. Tu su bili i inspektori u civilu i ronioci – rekao je Vita Tarot za Kurir.

Naš izvor otkriva da postoji sumnja da je neko od uhapšenih pripadnika kriminalne grupe ukazao istražiteljima na splav kao mesto na kom se nalaze dokazi o vršenim krivičnim delima.

Vita Tarotfoto: Nemanja NikolićPodsetimo, policija je ranije otkrila i bunker na stadionu Partizana, ali i više kuća i vikendica koje su koristili članovi ove kriminalne grupe. Pripadnici Belivukovog klana, navodno, radili su kao obezbeđenje “Fristajlera”, i to godinama.

Pročitajte još...  NESREĆA POTRESLA SELO KAONIK KOD KRUŠEVCA:Poginuo u šahti na godišnjicu smrti sina!

jake snage obezbeđivale splavfoto: Nemanja Nikolić- Na “Fristajleru” je nekada kao obezbeđenje radio ubijeni Aleksandar Stanković, čije je poslove posle njegove smrti 2016. preuzeo Belivuk. Kao obezbeđenje na istom splavu radio je i Vlastimir Milošević, za čije je ubistvo Velja Nevolja oslobođen – kaže sagovornik.

Sukob s Miloševićem

Navodno, Belivuk je na “Fristajleru” radio od 2012, a na tom splavu je upoznao i Miloševića, koji je ubijen na tramvajskim šinama, u centru Beograda, u januaru 2017. Prema optužnici, jedan od motiva za likvidaciju Miloševića bio je sukob koji je među njima izbio zbog poslova obezbeđenja ovog splava.

privođenje Ace Bosancafoto: MUP PrintscreenKako su mediji tada pisali, posle hapšenja zbog ubistva Miloševića, Belivuk je u tužilaštvu ispričao da je tuča izbila prilikom dolaska glumca Stivena Sigala u Beograd, kada je jedan od članova Belivukove ekipe prebijen. Navodno, tvrdio je da je na snimcima video da ga nije tukao Milošević, ali da je štitio svoje drugove, zbog čega su zahladnili odnose.


Snimak

Policajci s fantomkama hapsili Bosanca

Aleksandar Kajmaković (47), poznatiji kao Aca Bosanac, priveden je u utorak u sklopu finansijske istrage koja je pokrenuta protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Na video-snimku hapšenja vidi se kako pripadnici UKP upadaju u jedan od Kajmakovićevih lokala, obaraju ga i stavljaju mu lisice. Vidi se i kako četvorica policajaca s fantomkama pritrčavaju stolu za kojim je sedeo i hapse ga uz povike: “Lezi na pod”. Bosanac je nakon davanja izjave pušten.  

U februaru 2017. “Fristajler” je zapaljen. Policija je tada smatrala da je reč o opomeni.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto Nemanja Nikolić, MUP, AP Darko Vujinović

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x