NASA objavila ono što je mikrofon rovera zabeležio u spuštanju na Crvenu planetu! (VIDEO)

Sponsored Links

Foto: Twitter video prtscr / NASA

Američka svemirska agencija (NASA) prikazala je sminke sa rovera ”Prezervans”, koji je ušao u atmosferu Marsa, spustio se i sleteo na crvenu planetu 18. februara, a mikrofon je takođe emitovao prvi audio snimak zvukova sa ove planete, saopštila je sinoć NASA.

Sponsored Links

Od trenutka kada se aktivirao padobran, sistem kamera je prikazao čitav proces spuštanja, prikazujući dinamičnu vožnju rovera do kratera Jezero.

Snimak započinje 11 kilometara iznad površine i prikazuje otvaranje najvećeg padobrana ikada poslatog van Zemlje, a video se završava dodirom rovera i kratera. 


You might have seen photos from Mars, but have you seen high-speed video?

? We captured our @NASAPersevere rover’s final minutes of descent and landing in a way never seen before. Take a look: https://t.co/CQQtlWAzNF pic.twitter.com/uR3dtocwLF
— NASA (@NASA) February 23, 2021

Sponsored Links

“Za one koji se pitaju kako je spustiti se na Mars, zašto je to tako teško ili kako bi bilo kul da se to uradi, morate da gledate malo dalje. ‘Prezervans’ se tek zagreva i već nam je poslao neke istorijske snimke u istraživanju svemira.

Pročitajte još...  MUZEJ JADRA U LOZNICI IMA NOVI SJAJ: Svetlo ulepšalo staru apoteku

Potvrdio je izvanredan nivo na kojem je izgrađen i preciznost koja je neophodna da se napravi letelica i spusti rover na Mars”, rekao je vršilac dužnosti predsednika NASA Stiv Jurčjak.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: Twitter video prtscr / NASA

Kurir

Autor: Kurir

Sponsored Links

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x