BEĆIROVIĆ U SARAJEVSKOJ OPĆINI STARI GRAD: ‘Sarajevo treba biti oslonac razvoja cijele države; Ovo je općina koja je čuvar…’

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/img-20220915-wa0004-885×590.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/img-20220915-wa0004-885×590.jpg”,”caption”:”Sa\u0161a Magazinovi\u0107, Benjamina Kari\u0107, Denis Be\u0107irovi\u0107 i Adnan \u0160teta (Foto: SDP BiH)”,”bg”:”b1303a”}]

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je učestvovao na skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u sarajevskoj općini Stari Grad. U svom govoru, dr. Bećirović je rekao kako Sarajevo kao glavni grad države treba biti oslonac razvoja Bosne i Hercegovine.

„Stari Grad je općina koja je čuvar bosanskohercegovačkog identiteta i naše zajedničke tradicije i kulture. Iz Sarajeva, iz Starog Grada moramo poslati poruku da je ovo mjesto u kojem je svaki građanin Bosne i Hercegovine dobrodošao, da je Sarajevo glavni grad svakog našeg čovjeka. Nažalost, u prošlosti je i Sarajevo od nekih ranijih vlasti gledano kroz visinu budžeta, nego kroz šansu da bude mjesto ubrzanog razvoja koji će se preliti na cijelu našu domovinu,“ rekao je Bećirović i dodao:

„Sarajevo ipak u zadnje vrijeme doživljava bitne pozitivne promjene. Sarajevo je konačno postalo primjer kako se može raditi i graditi, kako se može živjeti bolje, onda kada imate vlast koja na prvo mjesto stavi čovjeka, a ne stranku,“ naglasio je Bećirović.

„Imali smo priliku slušati govore kako jedna sarajevska općina vrijedi više nego deset drugih. Nažalost, takve izjave su davali oni koji ne vide stvarni značaj svakog dijela naše zemlje, oni koji ne vide dalje od svog nosa i svog interesa. Sarajevo jeste presudno važno za svakog Bosanca i Hercegovca, kao središte iz kojeg trebaju kretati svi pozitivni procesi. Siguran sam da će ovoga puta tako i biti i da će promjena koja je već krenula iz Sarajeva zahvatiti cijelu Bosnu i Hercegovinu,“ zaključio je Bećirović.

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x