Saučesnici Zorana Jakšića pobegli iz zatvora



Zoranu Jakšiću, jednom od vođa klana Amerika, kome se ponovo sudi u Peruu zbog sumnje da je prošvercovao 800 kilograma kokaina, odloženo je izricanje presude jer su njegovi saučesnici pobegli iz kućnog pritvora, prenosi Elcomercio.pe. Suđenje Jakšiću održava se putem video-linka zbog koronavirusa.

Odugovlačenje

– Na prethodnom suđenju tužilac za organizovani kriminal obavestio je krivični sud da su Mauro Sezar Algumer Vilka i Fredi Emerson Tipe Meza pobegli iz kućnog pritvora s namerom da odugovlače proces protiv Jakšića i još osmorice okrivljenih – prenose mediji. Advokat odbrane zatražio je da se zbog bekstva optuženih odloži izricanje presude. – Sud je istakao da za postupak nije neophodno da oni budu prisutni na suđenju, te da se proces može nesmetano nastaviti bez odlaganja. Jedan od advokata optuženih potom je napustio onlajn saslušanje, zbog čega je veće naložilo da se dodeli novi advokat po službenoj dužnosti – pišu mediji.

Poništena odluka

Podsetimo, Jakšić je za ovo krivični delo već bio osuđen na 25 godina zatvora. Međutim, presuda je proglašena nevažećom i naloženo je ponovno suđenje, jer je isti sudija učestvovao i u istrazi, što je zabranjeno. – Tužilaštvo ovaj put traži da Jakšić bude osuđen na 23 godine zatvora – kaže izvor.  


Kralj incidenata Kopao tunel za bekstvo iz zatvora

Zoran Jakšić je i sam pokušao da pobegne iz zatvora. Krajem prošle godine peruanska policija otkrila je tunel dugačak 200 metara u blizini zatvora „Kastro“ i tada je policija dobila informacije da Jakšić planira bekstvo. – U februaru 2019, najverovatnije kada je shvatio da neće moći da iskoristi tunel, Srbin je pokušao da pobegne kada su ga stražari sprovodili na lekarski pregled. Navodno, požalio se na tegobe, pa je odveden u bolnicu, ali je bekstvo sprečeno – kazao je tada izvor.

( Kurir.rs – B. T. / Foto: Printscreen )

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare