Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

Zbog korupcije privedeni načelnik Internog odeljenja i pacijent

Prema nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu danas je uhapšen načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u tom gradu G.D. i njegov pacijent N.N. koji je inače civilno lice.

Sumnja se da je G.D. protivno naredbi upravnika Vojne bolnice od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske preglede N.N. i većeg broja civila koje je N.N. dovodio.

– Naredbom upravnika Vojne bolnice zabranjeno je pregledanje civila bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez prethodnog plaćanja naknade za obavljene preglede – saopštilo je tužilaštvo.

Napominje da se N.N. sumnjiči da je dovodio u zabludu G.D. kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini napred navedeno krivično delo.

Pročitajte još...  Istraživanje dokazalo, smanjuje rizik od teškog oblika korone za 95 posto

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

G.D. se tereti za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, a N.N. za isto krivično delo izvršeno podstrekavanjem.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i uskoro će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x