Branili se ćutanjem, a terete se za nekoliko krivičnih dela



Foto: Aleksandra Kocić, Printscreen

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici osumnjičenih za pokušaj ubistva advokata Marka Vujoševića i ranjavanje njegovog telohranitelja Stefana Šapurića 21. januara u Resavskoj ulici.

Pritvor im je odredio sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku.

Na ovu odluku sudije, osumnjčeni i njihovi branioci imaju pravo da se žale krivičnom vanpretresnom veću suda.

Inače, osumjičenog za pokušaj ubistva N. I. brani izabrani branilac, dok N. T, koji se sumnjiči da mu je u tome pomogao čekajući ga u kolima, ima advokata koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Obojica su se tokom saslušanja u tužilaštvu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Portparokla Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević juče je precizirala da se N. I. tereti za izvršenje krivičnih dela: teško ubistvo u pokušaju, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

N. T. je stavljeno na teret krivično delo – teško ubistvo pomaganjem, kao i krivično delo – posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

MUP je nakon njihovog hapšenja saopštio da se sumnja da je N. I. 21. januara u ulazu u zgradu u Resavskoj ulici ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu 28-godišnjeg i 40-godišnjeg muškarca, odnosno advokata Vujoševića i Šapurića.

Tom prilikom ranjen je Šapurić, a N. I. je pobegao automobilom u kojem ga je čekao osumnjičeni N. T.

Automobil koji je vozio ima lažne (nepripadajuće) tablice.

Prilikom pretresa prostorija koje je koristio osumnjičeni N. I. pronađen je pištolj i kao i manja količina narkotika.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare