Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Haos je nastao zbog JEDNE ŽENE, sad robijaju zbog iste stvari

Foto: Privatna arhiva, MUP Srbije

Nekadašnji pripadnik “zemunskog klana” Miloš Simović danas se opet našao pred sudijama Specijalnog suda povodom optužbi za pokušaj ubistva pripadnika tog klana Sretka Kalinića u Hrvatskoj 2010. godine, a dok su obojica bili u bekstvu od srpskih pravosudnih organa. I Simović i Kalinić se sada nalaze u sprskim zatvorima gde izdržavaju maksimalne zatvorske kazne zbog učestvovanja u ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine, za razne zločine koje su izvršili kao pripadnici “zemunskog klana”, ali i za više ubistava u Beogradu 2004. godine. Kalinić i Simović uspeli su da pobegnu iz zemlje nakon ubistva premijera i akcije “Sablja” 2003. godine i do ovog događaja odolevali su hapšenju, sarađujući u novim krivičnom delima.

Pročitajte još...  UŽIVO, VIDEO: Čelsi - Real Madrid (1:0), Plavci pogodili prečku i propustili priliku da reše pitanje prolaska dalje!

Za njima je sve vreme bila na snazi Interpolova poternica Srbije. Međutim, među njima je, kako su ranije rekli pred sudom, došlo do svađe prilikom roštiljanja na jezeru Rakitje, pa je Simović pucao u Kalinića u stomak i grudi i pobegao. Kalinić je završio u boilnici u Zagrebu, a nakon oporavka izručen je Beogradu. Simović je uhapšen dva dana kasnije u blizini granice sa Hrvatskom, kada je uhapšen i zatvoren. Istragu za ovaj pokušaj sprovelo je hrvatsko pravosuđe i predmet ustupilo srpskom. Optužnicu protiv Simovića zastupa Više javno tužilaštvo u Beogradu. Inače, posebno je interesanan razlog napada Simovića na Kalinića. Još nakon hapšenja Simović je priznao da je pucao u Kalinića iz straha, zbog čega je rekao da želi bude među svedocima saradnicima.

Pročitajte još...  Naredni izbori su najvažniji, biće pritisaka! TRAŽIĆE MOJU GLAVU I GLAVU MOJE DECE!

Hrvatska policija nakon tog incidenta objavila je da je Simović pucao u Kalinića iz ljubomore. Simović je u Sretka Kalinića, takođe osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića, pucao iz ljubomore – izjavio je tada zamenik direktora hrvatske policije Miljan Brkić. Kako je tada pisao Večernji list, Brkić je rekao da je policija došla do “pomalo paradoksalnog zaključka” da je u pozadini krvavog obračuna dva pripadnika kriminalnog klana na zagrebačkom jezeru Rakitje – žena. Naime, prema pisanju tog lista, već duže se spekulisalo da je Kalinić bio u tajnoj vezi sa Simovićevom suprugom. Brkić je rekao i da je Kalinić učestvovao u više od 20 egzekucija, u zemljama regiona i u zemljama Evropske unije.

Pročitajte još...  Đilasovim saradnicima i najokoreliji kriminalci dobri samo ako su protiv vlasti!

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Kurir.rs / Večernji list

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x