Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Osećamo se tužno, bila je prijatna i vredna

Direktor Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici dr Milan Stanojković izjavio je da je smrt medicinske sestre, koja je preminula u ovoj bolnici na svom radnom mestu, potresla sve zaposlene.

– Ovo je tragična situacija, pre svega lična a potom i porodična. Nažalost, žena je bila bolesna i to se desilo na poslu, a moglo je da se desi i kod kuće. Za sve nas koji smo je poznavali, to je tragična vest. Osećamo se tužno, nije nam lako. Ona je bila jedna prijatna osoba i vredna radnica – rekao je dr Stanojković.

On je kazao da su o tragičnom događaju obavešteni svi nadlženi organi, policija i tužilaštvo, koji su utvrdili da nema okolnosti koje bi zahtevale obdukciju.

Pročitajte još...  Hrkalovićka neprepoznatljiva, promenila lični opis FOTO

– Iako po oceni tužilaštva nije bilo nikakvih okolnosti koje bi zahtevale obdukciju, ja sam sugerisao dežurnoj koleginici da napiše zahtev da se ipak uradi obdukcija da bismo bili svi sigurni da je sve čisto i da kasnije ne bi bilo nekih naknadnih komentara budući da nije bilo direktnih svedoka kad je ona preminula – rekao je direktor bolnice.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

On je naveo da medicinska sestra nije preminula u toku dežurstva, već u toku smenskog rada u noćnim satima. Dodao je i da bolnica u Gornoj Toponici ima broj zaposlenih koji je propisan kadrovskim planom, te da je sve u skladu sa zakonom kada je reč o broju medicinskih radnika u odnosu na broj pacijenata.

Pročitajte još...  Šik s dva gola doneo Češkoj bodove! O drugom pogotku će se dugo pričati

– Ona je bila u redovnom radu na svom odeljenju. Radi se o noćnim satima. Naravno da je broj osoblja u noćnim satima manji jer je to vreme kada pacijenti spavaju. Po kadrovskom planu koji je objavljen u Službenom glasniku, naša bolnica ima 212 sestara i tehničara, a broj pacijenata trenutno je 650, dok je bolnica registrovana kao ustanova sa 800 postelja. Prostom računicom, može se izračunati da jedna medicinska sestra brine o tri pacijenta – rekao je on i ponovio da je sve u skladu sa propisima.

Podsetimo, medicinska sestra u Psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici S.G. preminula je na radnom mestu, a zaposleni su je pronašli nakon što su čuli pacijente kako lupaju na vrata.

Pročitajte još...  POZDRAV ZA SVE BABA DEVOJKE! Nakon ulaska reperove BIVŠE u rijaliti, oglasila se TARA SIMOV pa je isprozivala?! (FOTO)

(Kurir.rs/Blic)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x