U BG tokom vikenda 366 kontrola, u 59 lokala prekršena epidemiološka pravila

Tokom vikenda inspekcijske službe izvršile su 366 kontrola ugostiteljskih objekata u Beogradu, a u 59 lokala utvrđeno je kršenje mera protiv širenja virusa korona.

U nedelju uveče kontrolisano je 208 objekata, 29 je nađeno u prekršaju, a 11 lokala je ispražnjeno zbog toga što su imali goste nakon propisanog radnog vremena do 20.00 časova.

U subotu uveče kontrolisano je 158 lokala i u 30 je pronađeno da se ne poštuju mere propisane u borbi protiv širenja virusa Kovid 19.

– Za protekli praznični vikend imamo popuštanje discipline i evidentno je da inspekcijske službe koje su bile na terenu su našle povećan broj nepoštovanja mera u odnosu na prethodni period – kazao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić nakon održanog gradskog Kriznog štaba.

Posebno je naglasio saradnju sa Tužilaštvom, s obzirom da je pet osoba zadržano zbog nepostupanja prema zdravstvenim merama koje su propisane u pandemiji.

Radojičić je kazao da 366 osoba radi u inspekcijskim službama u različitim smenama već godinu dana i to maksimalno odgovorno i ozbiljno.

Poručio je građanima da nije vreme za opuštanje i naveo da rizična ponašanja mogu opet dovesti do skoka novozaraženih.

Kako ističe, s druge strane zdravstveni radnici već skoro godinu dana rade i bore se protiv virusa korona i da sačuvaju svaki život zbog čega su iscrpljeni, a veliko je pitanje kako bi mogli da izdrže veliki skok obolelih.

– Nema tog leka, te vakcine koja može da nas zaštiti ako mi sami ne vodimo računa o svom zdravlju i ne ponašamo se odgovorno. Na kraju smo borbe protiv virusa korona i ne smemo tolerisati bahatost i neozbiljnost – poručio je Radojičić.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x