Ništa nije tačno, OVO JE PRAVA ISTINA!

Tragična smrt popularne Tiktokerke iz Crne Gore, M. G. (21) i njenog fana V. K. (13), koji je izvršio samoubistvo skokom sa mosta na Tari, svega desetak dana nakon nje, na identičan način, već danima je glavna tema u Srbiji i regionu.

U prvi mah, na društvenim mrežama, provejavala je ideja kako se radi o sekti ili izazovu sa TikToka, pošto su obe osobe imale identične natpise i emotikone u duginim bojama na profilu. Međutim, prema zvaničnom saopštenju crnogorske policije, teorija da se radi o izazovu, je odbačena. Takođe, i tragično nastradali mališan, sa nekoliko svojih komentara na društvenim mrežama, otkrio je da se sa M. G. nije lično poznavao, već je po svemu sudeći, bio jedan od pratilaca ove popularne crnogorske Tiktokerke.

Prijateljica tragično nastradale devojke iz Pljevalja, S. Z. otkrila je u razgovoru, da se preminula M. G. borila sa depresijom.

– Znam je od malena, a aktivno smo se počele družiti kad smo počele da snimamo za TikTok. Od tada smo postale nerazdvojne. Bila je prijatelj za poželeti, tiha, mirna, povučena, osoba koja je zračila vedrinom i pozitivnom energijom. O njoj samo imam reči hvale i jako boli ta činjenica da nije više pored mene, da mi bude podrška kako je samo ona to znala – kaže na početku razgovora za Blic ova devojka.

Pored šoka i bola usled gubitka prijateljice, ono što je usledilo kasnije, posebno ju je pogodilo. Ipak, smogla je snage da se od nje oprosti onako kako su i provodile vreme, emotivnim video snimkom.

– Priče koje su kružile prvih dana nakon tog događaja jako su me iznervirale i uznemirile, ali se sve jako brzo smirilo. Moj poslednji video na TikToku je “hajmo reci oproštajni video i sećanje na Milicu”. Ako se dobro pogleda taj video, može se primetiti da je na svakom snimku bila nasmejana i dobro raspoložena, kao što sam i ja bila dok sam vreme provodila sa njom – dodaje ona.

Pročitajte još...  DA LI VAM SE SADA DOPADAMO: Greg Popović ućtkao kritičare VIDEO

Priče o sektama i teorije zavera koje kolaju po društvenim mrežama, a vezane su za povezivanje smrti M. G. i V. K, ona odbacuje kao neistinite.

– Poslednja 2-3 dana se potežu razne priče, teorije zavere o sektama i ostalo. Prvo, poklapanje opisa ispod Instagrama je glupost. Otkad znam za Milicu, znam da se na TikToku potpisivala sa “its.elf”, a u opisu profila su joj uvek stajala srca koja su vezana za LGBT populaciju, kao i natpis “safe place”. Svi znamo da deca danas imaju svakave idole po društvenim mrežama, da kopiraju svaki moguci korak influensera, pa se malo zapitajte da li je to dete moglo da kopira njenu biografiju i stavi na svoju – kaže ona.

S. koja je takođe jedna od popularnijih crnogorskih TikTokerki, apelovala je i na roditelje i na javnost da se više posvete deci i “sadržaju koji konzumiraju na društvenim mrežama”.

– Problem današnjice je to što roditelji ne kontrolišu svoju decu, kupuju im telefone sa 10 godina, i samim tim im dopuštaju da imaju pristup svemu i svačemu. Ja sam prva koja ne bih to dozvolila i koja se protivi tome. Moramo da shvatimo da nije problem u deci i njihovoj radoznalosti, problem je u roditeljima i njihovoj nezainteresovanosti za dete i odgajanje istog – rekla nam je ona na kraju razgovora.

Podsetimo M. G. je izvršila samoubistvo 27. jula skokom sa mosta na reci Tari, da bi svega desetak dana kasnije, 16. avgusta, sa istog mesta i na identičan način, u ambis skočio i maloletni V. K.

Prema nezvaničnim informacijama porodica dečaka smatra da je tragediju izazvala “neka sekta”. Crnogorski MUP o ova dva slučaja nije želeo da priča, kao ni u Centru za bezbjednost Pljevlje, međutim iz nezvaničnih izvora saznaje se da je istraga ove dve tragedije u toku. I preminula devojka i dečak su sahranjeni.

(Kurir.rs/Blic)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x