Prvo se slikali, pa skinuli zastavu bivše države! Očekuje se proglašenje Islamskog emirata

Foto: Printscreen Twitter

Militantni islamistički pokret Talibani ušli su u predsedničku palatu u Kabulu gde se očekuje da će uskoro pred hiljade boraca koji se okupljaju i zvanično proglasiti Islamski emirat Avganistan.

Naime, talibani su posle odlaska bivšeg predsednika Ašrafa Ganija u egzil, pošto je prethodno jelte podneo ostavku da bi izbegao krvoproliće i da mu odseku glavu odlučili to dostojno da proslave.

Prvo su prethodno odbili bilo kakav Savet za razgovor sa talibanima, a koji su činili bivši funkcioneri, ratni lideri Alijanse 7 koji su na krilima strateških bombardera B-52 došli na vlast. Oni su se naime, nadali da će biti formirano neko prelazno telo.


#BREAKING: #Qatar’s state media, Al-Jazeera is cheering over #Taliban’s victory. Taliban terrorists are filmed by Al-Jazeera’s journalist inside office of the deposed president of #Afghanistan in the presidential palace of #Kabul. pic.twitter.com/K9tGs8aOPi
— Babak Taghvaee – Μπάπακ Τακβαίε – بابک تقوایی (@BabakTaghvaee) August 15, 2021

Pročitajte još...  Vojnici da životima brane Kim Džong Una pozvani u Severnoj Koreji

Kada su njih najurili, ušli u predsednički palatu, malo su prošetali kroz Gabnijev kabinet i u svom maniru se slikali da ovekoveče veličanstveni trenutak kad su posle 20 godina rata i pobede nad vojskom SAD i NATO osvojili vlast.


#Taliban: “We will soon announce the establishment of the Islamic Emirate of #Afghanistan, out of the presidential palace in #Kabul.” pic.twitter.com/vZbah82o8i
— Islamic World Update (@islamicworldupd) August 15, 2021

Zatim su poskidali znamenje bivše države koja će ostati umapćena pod nazivom Islamska republika Avganistan i okačili svoju belu zastavu.

Naravno uz sve TV prenos da narod vidi kako nastaje nova država i nastaje novo doba u Avganistanu, sa čime nije oduševljeno hiljade Avganistanaca koji pokušavaju da pobegnu ili su pobegli iz države od talibanskog teora.

Kurir.rs/A.Mlakar

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x