Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Gradski štab za vanredne situacije apelovao na građane

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju imajući u vidu povećanje broja novozaraženih lica virusom Covid 19, apeluje na građane da poštuju sve propisane epidemiološke mere kako bi se očuvali životi građana, kao i celokupni zdravstveni sistem koji je pod velikim opterećenjem.

U Vranju predstavnici nadležnih službi nastavljaju kontrolu poštovanja epidemioloških mera u ugostiteljskim i trgovinskim objektima, na celoj teritoriji Grada, čija delatnost podrazumeva okupljanje većeg broja ljudi. Ove aktivnosti biće nastavljene i tokom vikenda i predstojećeg praznika.

Kontrola će biti sprovedena i na pijačnim prostorima, u vaspitno-obrazovnim ustanovama i kod svih poslodavaca u čijim objektima se obavlja delatnost koja podrazumeva okupljanje većeg broja ljudi, a koji su važećim odlukama i uredbama Republike Srbije ranije dobili jasna uputstva o načinu poslovanja tokom trajanja epidemije.

Pročitajte još...  Cimeri navalili na Minu, a ona se od muke RASPLAKALA! VIDEO

Imajući u vidu povećanje broja novozaraženih lica virusom Covid 19, Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane, preduzetnike, privrednike i vlasnike objekata, da poštuju sve propisane epidemiološke mere kako bi se očuvali životi građana, kao i celokupni zdravstveni sistem koji je pod velikim opterećenjem.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Od 375 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 78 je pozitivno na koronavirus, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije u Vranju, Od ovog broja 54 osobe su iz Vranja, 14 iz Preševa, četiri iz Vladičinog Hana, tri iz Trgovišta, dve iz Bujanovca i jedna osoba iz Surdulice.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 226 pregleda, od kojih je 68 prvih. Uzorkovana je krv kod 139 pacijenata i sačinjena 83 RTG pluća. Urađeno je 7 PCR i 95 antigenskih testova, od kojih su 44 pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 14 pacijenata.

Pročitajte još...  PONOVO SE UVODI OBAVEZNO SLUŽENJE VOJSKE? Vojni analitičar OTKRIO zašto je to NEOPHODNO Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 120 pacijenata. Od tog broja 103 su pozitivna na koronavirus i isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 14 pacijenata, a otpušteno sedam. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 40 slobodnih postelja.

Kurir.rs / T.S.

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x