Popuštanje mera zavisi od stanja u domovima

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je to ministarstvo spremno da inicira dodatno popuštanje mera u ustanovama socijalne zaštite, ali da to treba da bude u skladu sa konkretnom epidemiološkom situacijom u tim ustanovama.

Ona je danas na redovnom onlajn sastanku sa više od 30 direktora gerontoloških centara razgovarala o mogućnostima dodatne relaksacije epidemioloških mera u tim ustanovama, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Navela je da je zabeležena tendencija značajnog smanjenja broja zaraženih korisnika i zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, kao i da predstoji period povoljnijih vremenskih prilika što, dodala je, ide u prilog mogućnosti da se u narednom periodu ublaže mere.

Kisić Tepavčević je rekla da će resorno ministarstvo, između ostalog, inicirati nabavku specijalizovanih uređaja za prečišćavanje i sterilizaciju, koji bi bili postavljeni u prostorijama za posete u gerontološkim centrima i ostalim ustanovama za smeštaj odraslih i starijih korisnika, a kojima se smanjuje koncentracija virusa i drugih štetnih čestica u prostorijama.

Sastanku su, dodaje se u saopštenju, prisustvovale i pomoćnice ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za socijalnu zaštitu i Sektoru za materijalno-finansijske i analitičke poslove, Biljana Zekavica i Mirjana Čojbašić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x