Ikona s zlatotiskom i dodatak Stars

Sponsored Links

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici u ponedeljak, 15. februara, obeležavaju praznik Sretenje Gospodnje, uspomenu na dan kada je Bogorodica novorođenog Hrista uvela u hram da ga posveti Bogu. Tog dana dnevne novine Kurir svim čitaocima poklanjaju IKONU SRETENJE GOSPODNJE SA ZLATOTISKOM I MOLITVOM i dodatak Stars.

U bogoslužbenom kalendaru ovaj praznik obeležava se crvenim slovom od 4. veka nove ere, a od 2002. godine u Srbiji se slavi kao Dan državnosti. Sretenje Gospodnje je od suštinske važnosti za hrišćanstvo jer ukazuje na prvi susret Spasitelja Isusa Hrista s ljudima. Sretenje je praznik Gospodnji kada je Simeon Bogoprimac primio Gospoda Isusa Hrista na ruke. Po jevrejskom zakonu, svako dete je donošeno u hram 40 dana posle rođenja.

Sponsored Links

Srbi veruju da tog dana kazuje koliko će zima još trajati, a to zavisi od toga da li će mečka izaći iz svog brloga i videti svoju senku. Jedan od običaja je i da se na Sretenje Gospodnje obavezno pale sveće, jer se veruje da plamen sveće kuću štiti od groma i drugih nesreća, ali i da ima čarobnu moć.

Pročitajte još...  ONO ŠTO SAM OBEĆALA BIĆE ISPUNJENO! Zorica Marković prolila SUZE zbog Milice Kemez, a sada otkrila da li su se ČULE!

Kao drugi poklon dobićete dodatak Stars:

Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

Sponsored Links

(Promo – tekst / Foto: Promo)

Kurir

Autor: Kurir

Sponsored Links

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x