Nestala boca viskija vredna 6.000 dolara! Ko je uzeo poklon japanske vlade Majku Pompeu

Stejt department je saopštio danas da istražuje nestanak boce viskija vredne od skoro 6.000 dolara, koju je japanska vlada pre više od dve godine poklonila tadašnjem američkom državnom sekretaru Majku Pompeu.

Pompeo “nema nikakva saznanja o poklonu i niko ga nije kontaktirao u vezi sa istragom”, rekao je njegov predstavnik.

U obaveštenju podnetom Federalnom registru, Ministarstvo spoljnih poslova SAD je navelo da ne može da nadje nikakav trag gde se boca nalazi i da je u toku “istraga” o tome šta se dogodilo sa pićem.

Kancelarija protokola ministarstva je dužna da evidentira poklone koje su dobili američki zvaničnici.

Primaoci imaju mogućnost da poklone odredjene vrednosti predaju Nacionalnoj arhivi ili drugom državnom organu ili ih kupe za ličnu upotrebu uz nadoknadu njihove vrednosti Ministarstvu finansija.

Japanski viski je procenjen na 5.800 dolara i poklonjen je Pompeu u junu 2019. godine, verovatno kada je učestvovao na samitu Grupe 20 kome je prisustvovao i tadašnji predsednik Donald Tramp. Ali za razliku od drugih poklona, ministarstvo je navelo da nema podataka o tome šta se dogodilo sa bocom.

Pročitajte još...  LOŠE VESTI IZ ŠPANIJE Ovako nešto nije zabeleženo decenijama

Među poklonima koje je Pompeo prijavio su i dva tepiha koje je dobio od predsednika Kazahstana i ministra spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata u ukupnoj vrednosti od 19.400 dolara. Oba poklona su prebačena u Upravu za opšte poslove, navodi se u obaveštenju.

U podnesku se navodi da su Tramp i njegova supruga Melanija u 2019. godini dobili od stranih lidera poklone vredne više od 120.000 dolara, a godinu dana ranije 88.200 dolara.

Tokom prve godine Trampove vlasti, 2017. godine, prijavili su da su primili darove vredne više od 140.000 dolara.

Kurir.rs/Beta

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x